Rămâi conectat

Sport

“Prietenii lui Dragoș” au câștigat Memorialul “Dragoș Damian”, competiție dedicată fostului căpitan al Interului Ciugud

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa “Prietenii lui Dragoș” a câștigat a 6-a ediție a Memorialului “Dragoș Damian”, competiție fotbalistică de suflet desfășurată la Ciugud și dedicată memoriei fostului căpitan al Interului Ciugud.

Evenimentul, reluat după un an de pauză, cauzată de pandemia de coronavirus, a strâns pe toți cei apropiați lui Dragoș, plecat la Îngeri în urmă cu 7 ani, familia, jucători cu care a împărțit vestiarul, și mai ales prieteni. Echipele prezente la acțiunea organizată de frații Simion “Nuțu” Bran și Nelu Bran, în fapt o cupă a prieteniei, au fost Inter Ciugud, Prietenii lui Dragoș, Medicii din Cluj și CS Florești.

Printre cei prezenți s-au numărat Rareș și Răzvan, frații lui Dragoș, ce au îmbrăcat tricolul Interului Ciugud, alături de Adrian Bicheși, Mircea Oprea, Nelu Gherman, Ciprian Selagea, Filip Morar, Daniel Lupșan, Ioan Mărginean “Limoniu”, Gică Bran, Robert Morar, dar și Trușcă sau Dârjan, veniți special din Cluj-Napoca. Rezultatele înregistrate au fost următoarele: *semifinale: Inter Ciugud – Prietenii lui Dragoș 1-2, CS Florești – Medicii din Cluj 1-0; *finala mică: Medicii din Cluj – Inter Ciugud 3-1; *finala mare: Prietenii lui Dragoș a învins după loviturile de departajare pe CS Florești (scorul a fost egal, 2-2).

Pe 22 mai 2014, întreaga suflare fotbalistică a județului Alba era cutremurată la aflarea veștii, că Dragoș Damian, căpitanul Interului Ciugud, a decedat, într-un tragic accident de circulație, care a avut loc în Franța. Memoria tânărului fotbalist plecat dintre noi la doar 22 de ani este cinstită an de an, prin diverse activități fotbalistice, sport pe care l-a iubit până la ultima clipă. Astfel, pe lângă Campionatul Speranțelor „Dragoș Damian”, competiție organizată de Asociația Județeană de Fotbal Alba, în fiecare an, în preajma datei fatidice, familia lui Dragoș Damian, alături de Inter Ciugud (a doua familie a acestuia), păstrează vie amintirea lui, prin organizarea Memorialului „Dragoș Damian”.

“Competiția a fost mai mult decât un simplu meci de fotbal. A fost un gest deosebit pentru cinstirea memoriei lui Dragoș, care astfel, rămâne printre noi. Odihnește-te în pace, CĂPITANE!”, au transmis cei implicați.

[nggallery id=8171]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea