Rămâi conectat

Economie

Previziuni SUMBRE ale EUROSTAT pentru România: Producția industrială scade, în timp ce PIB-ul crește prin consum

Unirea Ziarul

Publicat

în

Previziuni SUMBRE ale EUROSTAT pentru România: Producția industrială scade, în timp ce PIB-ul crește prin consum

Producţia industrială a scăzut cu 1,6% în zona euro şi cu 1,5% în Uniunea Europeană, în iunie comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit Agerpres.

Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale au fost înregistrate în Lituania şi Malta (1,8%) şi Letonia (1,5%), iar cele mai semnificative scăderi au fost în Irlanda (minus 8,8%), Danemarca (minus 7,6%) şi Portugalia (minus 4,5%). România a raportat un declin de 1% în iunie, după o scădere de 2,1% în mai.

În iunie, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială a scăzut cu 2,6% în zona euro şi cu 1,9% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost raportate în Estonia (7,4%), Letonia (4,4%) şi Danemarca (4,2%), iar cele mai semnificative scăderi în Germania (minus 6,2%), Croaţia şi Portugalia (ambele cu minus 5,6%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro Datoria externă totală a crescut, în ianuarie 2024, cu 4,314 miliarde euro, până la 173,126 miliarde euro, iar deficitul de cont curent s-a majorat cu 78,7%, la 1,358 miliarde euro, informează vineri Banca Naţională a României printr-un comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea