Prevenirea accidentelor rutiere, prioritate a IPJ Alba – 271 de pietoni sancționați pentru nerespectarea regulilor rutiere

În perioada 31 octombrie – 6 noiembrie 2016, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi, 271 de pietoni care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi 16 conducători auto ce nu au acordat prioritate de trecere pietonilor ce traversau regulamentar.

pietoniÎn săptămâna precedentă, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere şi au constatat 12 infracţiuni la regimul rutier.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 32.750 lei.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor:

– Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

– La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

– Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

– Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

– Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

– Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

– Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

– Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

CORVETTE 7 noiembrie 2016 at 15:04

In fotografie,iar o stationare gen-Politia Romana-pna cand domnule?pai pana cand?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...