Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prețurile polițelor RCA sunt inadmisibil de mari! Calvarul transportatorilor din România trebuie să înceteze!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calvarul transportatorilor din România pare să nu se fi sfârșit. Oamenii au ajuns în disperare să blocheze drumuri naționale considerând că doar așa vor putea să-i determine pe reprezentanții Guvernului și pe cei ai Autorității de Supraveghere Financiară să i-a niște măsuri pentru stoparea bătăii de joc care are loc în acest moment.

Iată însă că în urma acestor proteste au de suferit și ceilalți participanți la trafic. Nu e de ajuns că avem drumuri proaste în România, acum avem parte și de blocaje cauzate de proteste. Chiar luna trecută vorbeam despre protestul organizat de membrii Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum din județul nostru, care au recurs la un protest spontan blocând traficul pe DN1 între Sebeș și Alba.

În aceste condiții patronatele din transporturile rutiere s-au întâlnit cu reprezentanții Guvernului și cu cei ai ASF, în vederea măcar a limitării tarifelor RCA la valorile pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le inaintează ca fiind oficiale (de exemplu, 4.907 lei/an pentru autoutilitare peste 16.000 kg, în condițiile în care astăzi în piața RCA-ul se ofertează la 20.000 de lei/an pentru aceeași categorie de vehicule).

Dezbaterile s-au soldat cu un esec pentru transportatori, care pregătesc alte proteste de o și mai mare amploare decât cele de până acum.

Prețurile polițelor RCA sunt inadmisibil de mari. Pentru un camion cu vechime și care are un istoric, asigurarea poate ajunge la sume exorbitante și care nu pot fi nicidecum acoperite din activitatea care se desfășoară cu acel vehicul. Transportatorii simt că statul nu-i protejează deloc în fața firmelor de asigurări, majoritatea cu capital străin, și astfel se crează un cadru favorabil pentru operatori de transport străini, care au cheltuieli mult mai mici și implicit oferte de preț mai avantajoase. Este de neânțeles cum un guvern de așa ziși tehnocrați nu sunt conștienți că aceste valori ale taxelor și alte intervenții în legislația rutieră influențează activitatea operatorilor de transport auto și duce la creșterea prețurilor de transport.

Nu este nici o diferența între guvernul Ponta care creștea acciza la carburanți și acest guvern. Partidul Mișcarea Populară a reacționat și în cazul creșterii accizei la carburanți, o facem și acum.

În condițiile în care Partidul Mișcarea Populară are un protocol de colaborare cu Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), vom face toate demersurile necesare pentru ca aceste abuzuri să înceteze iar transportatorii să-și poată desfășura activitatea în condiții normale. Vrem ca operatorii de transport din țara noastră să poată concura în condiții corecte alături de ceilalți actori de pe această piață.

Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea