Rămâi conectat

Actualitate

Prețul petrolului a scăzut la cel mai redus nivel din ultima jumătate de an: Se va vedea și o ieftinire la pompă?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețul petrolului a scăzut la cel mai redus nivel din ultima jumătate de an: Se va vedea și o ieftinire la pompă?

După ce date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută, în timp ce OPEC+ a anunţat că îşi va creşte ţinta de producţie a petrolului cu 100.000 de barili pe zi (bpd), preţurile petrolului au scăzut joi la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, transmite Reuters, relatează News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,76 dolari, sau cu 3,7%, la 96,78 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 21 februarie, dată anterioară invaziei ruse în Ucraina.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,76 dolari, sau cu 4%, până la 90,66 dolari, cel mai redus nivel atins din 10 februarie. Contractul a atins un minim al sesiunii de 90,38 dolari pe baril, cel mai redus din 25 februarie. Ambele contracte au fluctuat în timpul şedinţei.

Stocurile de benzină din SUA, indicatorul pentru cerere, au arătat, de asemenea, o creştere surprinzătoare, pe măsură ce cererea a încetinit, a anunţat Administraţia pentru informaţii în domeniul energiei.

Perspectivele cererii au rămas umbrite de îngrijorările crescânde cu privire la o scădere economică în Statele Unite şi Europa, criza datoriilor în economiile de piaţă emergente şi o politică strictă de zero Covid-19 în China, cel mai mare importator de petrol din lume.

”O coborâre sub 90 de dolari este acum o posibilitate foarte reală, care este destul de remarcabilă, având în vedere cât de strânsă rămâne piaţa şi cât de puţine posibilităţi există pentru a atenua acest lucru”, a declarat Craig Erlam, analist senior de piaţă la Oanda din Londra.

Dar discuţiile despre recesiune devin din ce în ce mai puternice şi, dacă ar deveni realitate, probabil că vor aborda o parte din dezechilibru, a adăugat analistul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea