Rămâi conectat

Actualitate

Prețul gazului crește la 205 de euro în Europa: „Scurgerile de gaze de la Nord Stream sunt un act deliberat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prețul gazului crește la 205 de euro în Europa: „Scurgerile de gaze de la Nord Stream sunt un act deliberat”

Prețul gazului a crescut la 205 de euro pe megawatt oră la Bursa de Valori din Amsterdam. O creștere la începutul sesiunii de peste 10%, în timp ce Europa investighează pierderile de gaze misterioase de la Nord Stream, relatează Ansa preluat de Rador.

Incidentele nu au niciun impact asupra aprovizionării cu gaze în Europa, deoarece conexiunile nu sunt utilizate în prezent, dar creează în continuare tensiune pe piețele energetice.

Elit - Gustul Desăvârșit

UE consideră că pierderile din această săptămână de la două gazoducte submarine între Rusia și Germania „nu sunt o coincidență”, ci sunt „un act deliberat”, a declarat Înaltul Comisar al UE pentru politică externă, Josep Borrell. Exprimându-și „îngrijorarea profundă” cu privire la scurgerile de gaze de la Nord Stream 1 și 2 și solicitând o investigație, Borrell a spus într-o declarație că „toate informațiile disponibile indică faptul că aceste scurgeri sunt rezultatul unui act deliberat”.

UE solicită o investigație aprofundată. „Actele de sabotaj #Nordstream par a fi o încercare de a destabiliza în continuare aprovizionarea cu energie a UE. Avem nevoie de o investigație urgentă și aprofundată. Cei care au comis acest act vor fi considerați pe deplin răspunzători și obligați să plătească. Eforturile noastre de diversificare a aprovizionării cu energie în ceea ce privește gazul rusesc continuă”, a scris președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Marți, cele două linii ale Nord Stream, 1 și 2, au suferit avarii „fără precedent” în porțiunea Mării Baltice dintre Danemarca și Suedia. Și, deși, gazoductul care leagă Rusia de Europa este acum oprit din cauza războiului din Ucraina, a sancțiunilor de la Moscova și a șantajului Kremlinului, la Amsterdam prețul gazului – care rămăsese mai mult sau mai puțin stabil și după închiderea robinetelor din partea Gazprom, în august – a urcat până la 207 euro pe megawatt oră (+19%).

Sabotaj sau atac deliberat sub steag fals? Ce s-a întâmplat la o adâncime de 80 de metri nu este încă clar și va fi investigat: de fapt, nimeni din Occident nu pare să ia în considerare ipoteza unui simplu incident, ci mai degrabă pe cea a mâinii lui Vladimir Putin. Seismologii danezi și suedezi au înregistrat două explozii puternice în mare, în jurul insulei daneze Bornholm: prima la 2:03 în noaptea dintre duminică și luni cu magnitudinea 1,9, a doua de 2,3 la ora 19:04.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

UPDATE| TRAGEDIE la SEBEȘ: O femeie a MURIT violent într-un incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la SEBEȘ: O femeie a MURIT violent într-un incendiu

Secția de pompieri Sebeș intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipul Sebeș, strada Valea Frumoasei.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: Incendiul a fost lichidat.

Au ars o sobă și obiecte din mobilier din interiorul unei camere.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de  către pompieri, din locuință a fost extrasă o victimă de sex feminin, de aproximativ 70 de ani, care prezenta rigiditate cadaverică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Panouri fotovoltaice 2022: Cât te costă să le instalezi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Panouri fotovoltaice 2022: Cât costă să îți instalezi panouri fotovoltaice

În plină criză energetică, interesul pentru panourile fotovoltaice e din ce în ce mai mare.

În ultimii trei ani, numărul prosumatorilor, adică cei care produc energie din surse regenerabile, a crescut de la 300 la 30.000.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dan Tudose, expert în panouri fotovoltaice: „Cu siguranță merită, se amortizează în trei, patru, cinci ani, în funcție de prețul pe care îl plătim la energia electrică. Putem să instalăm de la trei la 20 de panouri pentru o locuință”.

Cei care doresc să devină prosumatori trebuie să știe că durează aproximativ două săptămâni, dar, din cauza cererilor numeroase, termenul se poate prelungi până la două luni.

De ce investiții este nevoie pentru a deveni prosumator și pentru a scăpa de facturile la energie, aflați în video, în emisiunea iBani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Plan de apărare în UE: Forțele armate vor putea trece granițele fără restricții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plan de apărare în UE: Forțele armate vor putea trece granițele fără restricții

Din cauza îngrijorările legate de agresiunea Rusiei în Ucraina, Uniunea Europeană propune un plan de apărare cibernetică. Comisia Europeană a propus joi două planuri de acțiune pentru a aborda deteriorarea situației de securitate în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Strategiile își propun să consolideze apărarea cibernetică și să permită forțelor armate să se deplaseze mai repede peste granițe.

Oficialii UE au explicat că atacurile cibernetice rusești asupra țărilor Uniunii Europene și a partenerilor lor au fost un semnal de „alarmă”. Este nevoie de mai multe măsuri pentru a proteja cetățenii și forțele armate, iar cooperarea cu NATO ar trebui intensificată, este concluzia reprezentanților UE.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Războiul s-a întors la granițele noastre, iar agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei subminează pacea și sistemul internațional bazat pe reguli la nivel global. Ne afectează și trebuie să ne adaptăm politicile de apărare la acest nou mediu”, a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, în cadrul unei conferințe de presă. Și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat cu privire la amenințările tot mai mari din spațiul cibernetic, menționând atacurile recente împotriva sateliților, a infrastructurii critice și a departamentelor guvernamentale, în special ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Spațiul cibernetic este un spațiu contestat în mod constant, iar linia dintre pace, criză și conflict este neclară. Fac apel la aliați să se angajeze din nou în apărarea cibernetică. Cu mai mulți bani, mai multă expertiză și o cooperare sporită. Aceasta este o parte vitală a apărării noastre colective și suntem cu toții împreună în această problemă”, a declarat șeful alianței de apărare conduse de SUA într-un discurs la Roma. Politica propusă de Comisia Europeană ar urma să stimuleze capacitățile de apărare cibernetică ale UE și să consolideze coordonarea și cooperarea între comunitățile cibernetice militare și civile.

Săptămâna trecută, agenția de securitate cibernetică a UE, ENISA, a declarat că după izbucnirea războiului din Ucraina s-au înmulțit atacurile cibernetice.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea