Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Prețul gazului crește la 205 de euro în Europa: „Scurgerile de gaze de la Nord Stream sunt un act deliberat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Prețul gazului crește la 205 de euro în Europa: „Scurgerile de gaze de la Nord Stream sunt un act deliberat”

Prețul gazului a crescut la 205 de euro pe megawatt oră la Bursa de Valori din Amsterdam. O creștere la începutul sesiunii de peste 10%, în timp ce Europa investighează pierderile de gaze misterioase de la Nord Stream, relatează Ansa preluat de Rador.

Incidentele nu au niciun impact asupra aprovizionării cu gaze în Europa, deoarece conexiunile nu sunt utilizate în prezent, dar creează în continuare tensiune pe piețele energetice.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

UE consideră că pierderile din această săptămână de la două gazoducte submarine între Rusia și Germania „nu sunt o coincidență”, ci sunt „un act deliberat”, a declarat Înaltul Comisar al UE pentru politică externă, Josep Borrell. Exprimându-și „îngrijorarea profundă” cu privire la scurgerile de gaze de la Nord Stream 1 și 2 și solicitând o investigație, Borrell a spus într-o declarație că „toate informațiile disponibile indică faptul că aceste scurgeri sunt rezultatul unui act deliberat”.

UE solicită o investigație aprofundată. „Actele de sabotaj #Nordstream par a fi o încercare de a destabiliza în continuare aprovizionarea cu energie a UE. Avem nevoie de o investigație urgentă și aprofundată. Cei care au comis acest act vor fi considerați pe deplin răspunzători și obligați să plătească. Eforturile noastre de diversificare a aprovizionării cu energie în ceea ce privește gazul rusesc continuă”, a scris președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Marți, cele două linii ale Nord Stream, 1 și 2, au suferit avarii „fără precedent” în porțiunea Mării Baltice dintre Danemarca și Suedia. Și, deși, gazoductul care leagă Rusia de Europa este acum oprit din cauza războiului din Ucraina, a sancțiunilor de la Moscova și a șantajului Kremlinului, la Amsterdam prețul gazului – care rămăsese mai mult sau mai puțin stabil și după închiderea robinetelor din partea Gazprom, în august – a urcat până la 207 euro pe megawatt oră (+19%).

Sabotaj sau atac deliberat sub steag fals? Ce s-a întâmplat la o adâncime de 80 de metri nu este încă clar și va fi investigat: de fapt, nimeni din Occident nu pare să ia în considerare ipoteza unui simplu incident, ci mai degrabă pe cea a mâinii lui Vladimir Putin. Seismologii danezi și suedezi au înregistrat două explozii puternice în mare, în jurul insulei daneze Bornholm: prima la 2:03 în noaptea dintre duminică și luni cu magnitudinea 1,9, a doua de 2,3 la ora 19:04.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai – 24 iunie 2024. Specialiștii anunță un început iunie cu temperaturi de peste 30 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea