Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Prețul apei calde și al căldurii, la mâna primarilor. ANRE și-a propus liberalizarea completă a prețurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Potrivit unor surse din domeniul energiei, prețul apei calde și al căldurii furnizate către populație ar putea fi stabilit de Primării. Acest lucru se va întâmpla după liberalizarea prețurilor la gazele naturale. În prezent prețurile sunt reglementate de ANRE.

Primăriile ar putea stabili, la nivel local, prețurile de producție pentru căldura și apa caldă furnizată populației de CET-uri, după ce prețul gazelor naturale va fi liberalizat la jumătatea anului în curs. În prezent prețurile de producție sunt avizate de ANRE și depind de prețul gazelor din producția internă care a fost fixat la 68 de lei/ MWh.

Prețul gazelor naturale din producție internă va fi liberalizat la jumătatea acestui an, iar acest lucru va afecta și costurile de producție pentru energia termică furnizată populației. Drept urmare, se dorește schimbarea cadrului de reglementare, astfel încât prețul să fie stabilit de autoritățile locale în baza unei metodologii elaborate de ANRE.

În prezent, conform legislației în vigoare, prețul energiei termice este compus din prețul de producție, stabiit de ANRE pentru fiecare producător, la care se adaugă costurile cu distribuția. La prețul final, autoritățile locale pot interveni acordând o subvenție. Aceasta se acordă tuturor abonaților sau doar celor cu o situație materială precară.

ANRE și-a propus să liberalizeze complet prețul la gazele naturale până la 1 apilie 2021 și la energia electrică până la 1 iulie 2021. Potrivit unei analize a a Asociației Energia Inteligentă, piața gazelor naturale s-ar putea ieftini din vara lui 2020, prețurile urmând să scadă cu până la 18%.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea