Rămâi conectat

Ştirea zilei

Presupusul unchi din Alba al procurorului general al României, omorât cu sânge rece la Găbud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DJ 107 G Ocna Mureș – Noșlac – Găbud până la limită cu județul Mureș este de mai bine de o săptămână cea mai sigură zonă din județul Alba, după ce Alexandru Moldovan un pensionar de 73 de ani din satul Găbud a fost omorât cu sânge rece în curtea locuinței sale.

Numeroase echipe operative ale instituțiilor de forță se află în zonă și periază perimetrul în căutarea criminalilor, care au avut se pare ghinionul (potrivit informațiilor vehiculate în presa locală și națională), să îl tâlhărească și ucidă tocmai pe unchiul lui Daniel Morar procuror general al României şi fost procuror-şef al DNA.

În noaptea de 8 spre 9 ianuarie, bătrânul a fost victima unui grup de tâlhari care, surprinşi în timp ce furau bunuri din gospodăria sa (cazanul de țuică și doi porci tăiați din afumătoare), l-au lovit în cap şi l-au abandonat căzut în zăpadă. Din spusele vecinilor şi rudelor, Alexandru Moldovan a fost găsit, în comă, a doua zi dimineaţă, de către soţia acestuia. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia , unde a decedat la scurt timp, după mai multe intervenții chirurgicale și în pofida eforturilor medicilor de a-i salva viața.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a deschis în acest sens un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de omor şi tâlhărie, efectuând în continuare cercetări pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere.

Spre deosebire de alte cazuri de omor, petrecute pe raza județului Alba, ce erau anunțate de Inspectoratul de Poliție, a doua zi, cazul de față a fost ținut secret. Niciuna dintre instituțiile care instrumentează această speță, precum Poliția sau Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, nu a oferit în mod oficial clarificări legate de acest caz.

Asta în timp ce procuratura continuă de o săptămână să uimescă localnicii din Găbud și împrejurimi cu o impresionantă desfăşurare de „forţe”.

Alexandru Moldovan a fost înmormântat duminică 13 ianuarie.

UPDATE: Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a precizat în urmă cu puțin timp presei, faptul că nu există indicii că între victimă și Daniel Morar, procurorul general al României, ar fi vreo relație de rudenie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea