Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Preşedintele unei asociaţii de crescători de animale din Apuseni și alte 8 persoane din Ponor trimise în judecată pentru fals și înşelăciune

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au finalizat cercetările într-un dosar penal în care mai multe persoane din comuna Ponor sunt cercetate pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune, fapte prin care s-a creat un prejudiciu bugetului de stat, de aproape 70.000 de lei.

Dosarul urmează să fie înainta Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată.

Potrivit IPJ Alba, “la data de 11 iunie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au finalizat cercetările în dosarul penal ce-i priveşte pe L.I., de 57 de ani, din comuna Ponor şi alte 8 persoane, cu vârste cuprinse între 31 şi 68 de ani, din aceeaşi comună care sunt cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune.

Din cercetări a rezultat că în perioada aprilie 2010 – aprilie 2011, L.I., în calitate de preşedinte al unei asociaţii de crescători de animale, a întocmit contracte individuale de muncă fictive, pe baza cărora au fost încheiate convenţii cu AJOFM Alba, obţinând în mod fraudulos subvenţii şi scutiri de la plata contribuţiilor sociale pentru şomaj. Prin acesta fapte s-a creat un prejudiciu bugetului de stat, în valoare de 38.436 lei.

Totodată, celelalte 8 persoane cercetate, ce au fost angajate în mod fictiv de L.I., au încasat în mod fraudulos indemnizaţii şi ajutoare de șomaj, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 28.485 lei.

Dosarul penal urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunerea de întocmire a rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată, sub aspectul comiterii de către cei 9 inculpaţi a infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale La Târgul de cArte Alba Transilvana, care are loc pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia participă și caricaturistul brăilean Costel Pătrășcanu. Expoziția sta constă în desene pline de umor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea