Ziarul Unirea

Președintele TNL Alba, Adrian Iancu: Pilonul II de pensii este distrus de PSD care sacrifică viitorul tinerei generații

Scopul Pilonului II de pensii (pensia privată obligatorie) este acela al strângerii unei pensii private, care vine în completarea pensiei acordate de sistemul public.

Spre deosebite de Pilonul I de pensii, administrat de stat, Pilonul II este administrat de companii private, așadar pensiile din Pilonul II sunt nominale și reprezintă PROPRIETATEA participantului.

ELIT

Fiecare participant născut după 1990 care are un contract de muncă este participant la Pilonul II, acesta fiind obligatoriu pentru persoanele până la 35 de ani, și opțional pentru persoanele între 35 și 45 de ani.

Conform legii, contribuția la Pilonul II trebuia să ajungă până acum la 6%. Dar pentru PSD legea nu este importantă și nici viitorul tinerei generații, doar interesul pe termen scurt! Din acest motiv au redus contribuția la 3,75% și vor sa transfere restul de bani în Pilonul I.

Este din ce în ce mai clar că reducerea contribuției pentru pensiile private obligatorii de la 5,1% la 3,75% din salariile brute este doar un pas în planul PSD de a desființa Pilonului II de pensii.

Acesta va fi sacrificat pentru că PSD prin voința liderului Liviu Dragnea, nu are de unde să se achite de toate promisiunile electorale iresponsabile și populiste.

Cu alte cuvinte, Pilonul II de pensii sau fondul personal de acumulare este distrus pentru satisfacerea populismelor și a minciunilor PSD.  Din acest motiv, noi, tânăra generație, vom fi tot o generație de sacrificiu.

Atunci când vom ieși la pensie, nu vom beneficia de aceasta, pentru că dacă se va menține principiul solidarității între generații în detrimentul principiului contributivității, vom observa că bugetul asigurărilor sociale de stat va fi în stare de colaps. Din aceste motive putem doar să constatăm că obiectivul pe termen lung al PSD este acela de a-i transforma pe cei din tânăra generație în masă de manevră, dependenți de populismele și măsurile iresponsabile ale partidului-stat, așa cum se întâmplă și la ora actual cu o parte din electoratul acestui partid.

Facem un apel ca toți tinerii din România, interesați de viitorul lor și care nu se lasă păcăliți de ingineriile fiscale și disperate de a cârpi bugetul de stat, găurit de actuala guvernare PSD-ALDE și să protesteze prin toate mijloacele pe care le au la îndemână pentru viitorul lor și pentru șansa de a avea o pensie decentă. Prin eliminarea sistemului de pensii private – scopul final al actualei guvernări – România se va întoarce cu cel puțin 20 ani în urmă.

Pilonul II de pensii este o investiție financiară în viitorul nostru, al tinerilor, dar și o variantă de economisire pe termen lung. Pe fondul unei natalități scăzute, dar și a românilor care pleacă în străinătate și nu se mai întorc în țară sistemul de pensii private obligatorii este singura garanție că tânăra generație va avea din ce să trăiască după vârsta pensionării.

Președintele TNL Alba

Adrian Gheorghe Iancu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CIORNĂ – SONDAJ | Comasarea voluntară prin absorbție a U.A.T-ului Alba Iulia și a U.A.T-ului Ciugud. Ce declară actualii primari

Prezentul sondaj dorește să determine opinia cetățenilor din U.A.T – ul Alba Iulia și din U.A.T – ul Ciugud cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

un penal in functie 13 aprilie 2018 at 9:45

Pilonul II de pensii = frectie la picior de lemn. Suma pe care o va primi un viitor pensionat de acolo va fi infima.

Haja 13 aprilie 2018 at 10:36

Cine tia scris textul bulisor?

cititor 13 aprilie 2018 at 12:18

Pilonul ll ,se pune problema sa fie optional,deci daca dv. vreti puteti contribui,va rog sa va informati ,nu mai generati confuzie.

Mirel 13 aprilie 2018 at 14:06

Cititor de hartii, lasa-te de treaba asta ca nu e pentru tine prietenas. Tu esti un yes man nu un lider. Paaa

Sorina C 13 aprilie 2018 at 15:09

Te-i vrea si tu ceva vedeta necuvantatorule? Te-ai plictisit de listruit bocancii sefilor si te-ai trezit peste noapte cu aspiratii. Vezi sa nu ai transpiratii de la atata slugarnicie

pedelistul ...liberal 14 aprilie 2018 at 12:05

Asa-i bre ! PSD+ALDE nu doresc ca …neaparat trebe` sa mananca si gura la administratorii privati si….straini ai Pilonului II , numa` 100.000.000 de euroi pe an ! Din banii celor care cotizeaza, normal – nu ???

stef 15 aprilie 2018 at 11:18

Banii din pilonul II merg pe mana privatilor,oamenilor de afaceri (liberali -caritas).Ca si acum,peste 30 de ani statul iti da la punctul de pensie 25-30% din salariul mediu brut.De ce credeti ca nu fixeaza un procentaj in lege?,sa-ti dea cat vrea ei.

Comentariile sunt oprite