Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele TNL Alba, Adrian Iancu: Pilonul II de pensii este distrus de PSD care sacrifică viitorul tinerei generații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scopul Pilonului II de pensii (pensia privată obligatorie) este acela al strângerii unei pensii private, care vine în completarea pensiei acordate de sistemul public.

Spre deosebite de Pilonul I de pensii, administrat de stat, Pilonul II este administrat de companii private, așadar pensiile din Pilonul II sunt nominale și reprezintă PROPRIETATEA participantului.

Fiecare participant născut după 1990 care are un contract de muncă este participant la Pilonul II, acesta fiind obligatoriu pentru persoanele până la 35 de ani, și opțional pentru persoanele între 35 și 45 de ani.

Conform legii, contribuția la Pilonul II trebuia să ajungă până acum la 6%. Dar pentru PSD legea nu este importantă și nici viitorul tinerei generații, doar interesul pe termen scurt! Din acest motiv au redus contribuția la 3,75% și vor sa transfere restul de bani în Pilonul I.

Este din ce în ce mai clar că reducerea contribuției pentru pensiile private obligatorii de la 5,1% la 3,75% din salariile brute este doar un pas în planul PSD de a desființa Pilonului II de pensii.

Acesta va fi sacrificat pentru că PSD prin voința liderului Liviu Dragnea, nu are de unde să se achite de toate promisiunile electorale iresponsabile și populiste.

Cu alte cuvinte, Pilonul II de pensii sau fondul personal de acumulare este distrus pentru satisfacerea populismelor și a minciunilor PSD.  Din acest motiv, noi, tânăra generație, vom fi tot o generație de sacrificiu.

Atunci când vom ieși la pensie, nu vom beneficia de aceasta, pentru că dacă se va menține principiul solidarității între generații în detrimentul principiului contributivității, vom observa că bugetul asigurărilor sociale de stat va fi în stare de colaps. Din aceste motive putem doar să constatăm că obiectivul pe termen lung al PSD este acela de a-i transforma pe cei din tânăra generație în masă de manevră, dependenți de populismele și măsurile iresponsabile ale partidului-stat, așa cum se întâmplă și la ora actual cu o parte din electoratul acestui partid.

Facem un apel ca toți tinerii din România, interesați de viitorul lor și care nu se lasă păcăliți de ingineriile fiscale și disperate de a cârpi bugetul de stat, găurit de actuala guvernare PSD-ALDE și să protesteze prin toate mijloacele pe care le au la îndemână pentru viitorul lor și pentru șansa de a avea o pensie decentă. Prin eliminarea sistemului de pensii private – scopul final al actualei guvernări – România se va întoarce cu cel puțin 20 ani în urmă.

Pilonul II de pensii este o investiție financiară în viitorul nostru, al tinerilor, dar și o variantă de economisire pe termen lung. Pe fondul unei natalități scăzute, dar și a românilor care pleacă în străinătate și nu se mai întorc în țară sistemul de pensii private obligatorii este singura garanție că tânăra generație va avea din ce să trăiască după vârsta pensionării.

Președintele TNL Alba

Adrian Gheorghe Iancu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea