Președintele Klaus Iohannis nu dorește amânarea alegerilor parlamentare: „Nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Președintele României a declarat astăzi, într-o conferință de presă, la Cotroceni, că alegerile parlamentare, care au fost programate pentru data de 6 decembrie, nu trebuie amânate, deși astăzi, în România au fost înregistrate aproximativ 3000 de noi infectări cu coronavirus, în ultimele 24 de ore.

„O democratie nu functioneaza fara alegeri. Organizarea alegerilor locale a functionat rezonabil de bine, nu au fost incidente epidemiologice.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Însă este clar ca daca numarul de cazuri va creste, campania se va desfasura in conditii mai speciale. Alegerile trebuie sa aiba loc, nu putem sa continuam fara un Parlament cu puteri depline. Cu cat am putea sa amanam alegerile?

Constitutia ne spune maxim 3 luni si atunci ajungem la sfarsitul iernii, nu cred ca cineva isi imagineaza ca situatia va fi net mai buna in primavara fata de 6 decembrie”, a declarat șeful statului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419