Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu. „Am decis să chem la consultări societatea civilă şi strada”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin CampeanuPreşedintele Klaus Iohannis a anunţat că l-a desemnat  premier interimar pe ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu. De asemenea, şeful statului a anunţat că va chema la consultările de la Cotroceni şi societatea civilă. „V-am văzut, v-am auzit, voi ţine cont de solicitările voastre . Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice să consult, în premieră, un nou actor – societatea civilă”, a spus preşedintele .

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că îl numeşte premier interimar pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în condiţiile în care propunerea premierului demisionar Victor Ponta era ministrul Apărării, Mircea Duşa.

„Am acceptat demisia prim-ministrului Victor Ponta. Am decis astazi sa numesc in pozitia de interimar pe domnul ministru Sorin Cimpeanu. Am semnat ambele decrete”, a anuntat presedintele.

„Am urmarit aseara cu mare interes manifestatiile de strada. Sunt foarte multumit ca au fost manifestatii fara violente, fara exagerari si am un mesaj important pentru toti cei care au fost in strada: v-am vazut, v-am auzit, voi tine cont de solicitarile voastre”, a continuat Iohannis.

„Am decis ca in continuarea consultarilor cu partidele politice sa consult in premiera un nou actor – societatea civila. Voi convoca pentru vineri dupa-amiaza un grup care reprezinta atat societatea civila cat si ceea ce se numeste strada. Este important pentru mine si doresc sa le cunosc parerile si optiunile”, a mai spus presedintele.

Victor Ponta l-a propus pe ministrul apărării Mircea Duşa pentru preluarea interimatului până la formarea unui nou guvern.

Potrivit Constituţiei, în cazul demisiei premierului preşedintele va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern.

Demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru a ajuns, miercuri seară, la Preşedinţie, în acelaşi document fiind înaintată şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar, conform unor surse oficiale.

Preşedintele Iohannis anunţase miercuri că va începe consultările cu partidele parlamentare şi va prezenta propunerea sa privind formarea unui nou guvern după prima rundă de discuţii. „Vom avea un guvern interimar, vom avea o soluţie pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează”, a spus preşedintele.

Sorin Câmpeanu a absolvit Colegiul Naţional Sf. Sava în 1986, iar în 1991 Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, în 2000 obţinând doctoratul. După absolvirea facultăţii, timp de un an, a fost inginer proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări pentru Îmbunătăţiri Funciare.

În perioada 2000-2003 a fost expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Centrul Naţional pentru Programul european Leonardo da Vinci, iar un an mai târziu expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Agenţia Naţională pentru parteneriatul univesităţilor cu mediul economico – social (APART). A fost director Irrifrance Roumanie între 2005 şi 2008, vicepreşedinte al Centrului de Excelenţă în cercetare – Biotehnol. Între 2004 şi 2008 a deţinut funcţia de prodecan al Universităţii Agronomice – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare, unde, începând din 1992, a deţinut toate funcţiile didactice, de la cea de preparator până la cea de profesor.

Cîmpeanu este vicepreşedinte al Comitetului Naţional Român pentru Programul Hidrologic Internaţional.

sursa:stirileprotv, gandul.info,evz

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea