Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președintele Klaus Iohannis, în vizită privată în județul Alba, la terenul de golf de lângă Teleac. Investiția patronului de la Transavia ar urma să fie inaugurată oficial peste 2 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat vineri o vizită privată în județul Alba, la terenul de golf construit de omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul companiei Transavia SA, la Teleac, în comuna Ciugud.

Președintele a vizitat zona de agrement din apropierea râului Mureș și s-a arătat, potrivit unor surse locale, impresionat de ceea ce a văzut. Investiția realizată de omul de afaceri va fi una dintre cele mai moderne zone de agrement din Europa.

În documentaţia prezentată la eliberarea avizului de mediu al proiectului s-a prevăzut amenajarea unei zone de agrement, cu profil golf, care a fost subîmpărţită în trei zone funcţionale: instituţii şi servicii, teren golf şi zonă verde adiacentă râului Mureş.

“Este vorba de 47 de hectare, din care 9 hectare este teren neproductiv şi restul este păşune, aşezată într-o zonă foarte frumoasă, unde Mureşul face un cot, în dreptul comunei Ciugud.

Ne-am gândit că s-ar putea lega foarte bine de viitoarea zonă de agrement de la Teleac, unde albaiulienii vin la grătare pe malul Mureşului. De asemenea, avem o zonă industrială conturată acolo, iar, cum golful este un sport dedicat oamenilor cu bani, ar putea aduce aduce dezvoltare nu doar comunei, ci şi sectorului de afaceri, completând «oferta» de oportunităţi”, spunea în 2015, la momentul eliberării autorizației de construire, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Inagurarea oficială va avea loc peste circa două luni. Terenul de golf va avea toate dotările pentru organizarea de competiţii la standarde internaţionale, la care se adaugă spaţii de cazare şi alte servicii ce vor fi puse la dispoziţia clienţilor.

Citiți și FOTO: Se construiește un TEREN de GOLF lângă Alba Iulia, la Teleac. Investiția aparține unui om de afaceri din oraș, mare iubitor al acestui sport de elită


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea