Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Președintele Klaus Iohannis, despre instituirea unei stări de urgență: „Vreau să cred că există altă soluție”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că instituirea stării de urgență este „ultima soluție” pentru gestionarea crizei coronavirusului, deoarece aceasta ar putea duce îngrădirea unor drepturi și ar sufoca economia. Președintele consideră că, dacă toți românii vor respecta măsurile sanitare, pandemia va putea fi controlată.

”Decizia reintrării în starea de urgență se poate lua doar dacă specialiștii îmi spun că nu există altă soluție. Vreau să cred că există altă soluție. Vreau să cred că românii vor respecta normele și nu vom ajunge să nu putem controla răspândirea bolii. Sunt încrezător că împreună vom reuși să stăpânim rezonabil evoluția. Reintrarea în starea de urgență e o ultimă soluție, când nu mai avem nici o altă posibilitate să reintrăm în zona de control a pandemiei”, a transmis șeful statului.

”Sunt încrezător că împreună vom reuşi să stăpânim această epidemie rezonabil, să nu mai avem o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate în perioada următoare”, a mai spus şeful statului la Palatul Cotroceni, în conferinţă de presă.

”E nevoie de respectarea regulilor sanitare de către toată lumea, dar haideţi să nu confundăm acţiunea generală cu acţiunea punctuală a unor persoane care nu au înţeles nimic”, a completat Klaus Iohannis.
”Vreau să menţionez că joi am o întâlnire cu ministrul de interne şi şeful DSU, pentru o analiză la zi a situaţiei. Este, după părarea mea, un moment critic, în contextul în care s-au atins aproape 1.200 de cazuri pe zi, situaţia este extrem de gravă. Să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii epidemiei sunt control”, a conchis președintele.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea