Președintele Klaus Iohannis, despre instituirea unei stări de urgență: „Vreau să cred că există altă soluție”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că instituirea stării de urgență este „ultima soluție” pentru gestionarea crizei coronavirusului, deoarece aceasta ar putea duce îngrădirea unor drepturi și ar sufoca economia. Președintele consideră că, dacă toți românii vor respecta măsurile sanitare, pandemia va putea fi controlată.

”Decizia reintrării în starea de urgență se poate lua doar dacă specialiștii îmi spun că nu există altă soluție. Vreau să cred că există altă soluție. Vreau să cred că românii vor respecta normele și nu vom ajunge să nu putem controla răspândirea bolii. Sunt încrezător că împreună vom reuși să stăpânim rezonabil evoluția. Reintrarea în starea de urgență e o ultimă soluție, când nu mai avem nici o altă posibilitate să reintrăm în zona de control a pandemiei”, a transmis șeful statului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Sunt încrezător că împreună vom reuşi să stăpânim această epidemie rezonabil, să nu mai avem o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate în perioada următoare”, a mai spus şeful statului la Palatul Cotroceni, în conferinţă de presă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”E nevoie de respectarea regulilor sanitare de către toată lumea, dar haideţi să nu confundăm acţiunea generală cu acţiunea punctuală a unor persoane care nu au înţeles nimic”, a completat Klaus Iohannis.
”Vreau să menţionez că joi am o întâlnire cu ministrul de interne şi şeful DSU, pentru o analiză la zi a situaţiei. Este, după părarea mea, un moment critic, în contextul în care s-au atins aproape 1.200 de cazuri pe zi, situaţia este extrem de gravă. Să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii epidemiei sunt control”, a conchis președintele.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419