Președintele Klaus Iohannis cere un cadru legal pentru proiectele dedicate Centenarului: „Jocul politic mărunt” riscă să afecteze sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire

Paul Voicu - Primar 2020

Președintele Klaus Iohannis cere un cadru legal pentru proiectele dedicate Centenarului: „Jocul politic mărunt” riscă să afecteze sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Este avertismentul transmis de președintele Klaus Iohannis, care regretă că proiectele dedicate Centenarului se fac în lipsa unui cadru legal, și dă vina pe Parlament și Guvern.

ELIT

„Din păcate, jocul politic mărunt a avut câștig de cauză în fața unei rare oportunități: aceea de a construi consens politic, coeziune și angajament social în jurul unor obiective și proiecte de modernizare a țării, continuând idealurile Marii Uniri”, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

„Regret că manifestările și proiectele dedicate Centenarului se pregătesc în lipsa unui cadru legal, care cadru nu a fost încă adoptat de Parlament”, a adăugat el.

Mihail David - 2020

„Regretabil este și faptul că, deși Guvernele succesive din ultimul an ne-au anunțat în repetate rânduri de iminența prezentării unui program național al Centenarului și a adoptării unui mecanism transparent și operațional de sprijin, acest lucru nu s-a întâmplat”, a mai indicat șeful statului.

„O sută de ani pentru o țară e tinerețea vieții (…) Trebuie să aibă încredere în destinul ei, dar în același timp să facă efortul de a-și realiza destinul, pentru că ar putea foarte bine să se culce pe-o ureche”, a declarat filosoful Mihai Șora pentru Știrile TVR.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...