Președintele Curții de Apel Alba Iulia, Alexandra Paștiu, optimistă în ceea ce privește mutarea Tribunalului în noul sediu: Semnalele sunt bune

Președintele Curții de Apel Alba Iulia, Alexandra Paștiu, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că semnalele sunt bune în ceea ce privește mutarea Tribunalului Alba în noul sediu, care va fi construit în cartierul Anghel Saligny, fiind întrebată când preconizează că se va întâmpla acest lucru. 

”Nu aș dori să preconizez. Să știți că semnalele sunt bune și sunt mai bune decât, vă dau exemplu, în cazul Tribunalului Hunedoara, unde e vorba de o renovare, nu de o construcție nouă. E foarte greu să previzionez, e clar în că ultima vreme s-au făcut pași (…) Mai greu e început. Efectuarea lucrărilor în sine, fiind adoptat acest proiect, nu va ridica mai mult decât e normal să dureze ridicarea unei clădiri de acest fel (…) Sunt optimistă”, a spus președintele Curții de Apel Alba Iulia.

 Compania Națională de Investiții scoate la licitație în acest an proiectarea și execuția noului sediu al Tribunalului Alba.

Execuția noului sediul al Tribunalului Alba ar urma să fie scoasă la licitație de către Compania Națională de Investiții în cursul anului 2018. Din 2015, când s-au demarat primele demersuri de către reprezentanții instituției, și până în prezent s-au parcurs doar etape tehnice la nivelul Ministerului Justiției.

Clădirea va fi ridicată pe un teren în suprafață de 14.818 mp, situat pe str. Târgului, pus la dispoziție în 2014 de către Consiliul local Alba Iulia. Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia ocupă în prezent parterul, mezaninul și etajul întâi al clădirii situate în Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 24, a cărei suprafaţă totală desfăşurată este de 2.800 mp. Etajul 2 şi mansarda clădirii sunt ocupate de Parchetele de pe lângă aceste instanţe. Spaţiul ocupat la ora actuală de Tribunal și Judecătorie este insuficient, o persoană având la dispoziție circa cinci metri pătrați suprafață de birou.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Bulă 19 februarie 2018 at 18:37

D-nă dragă calitatea actului de justiție este dată de buna credință a Judecătorului de a face dreptate pentru cetățean nu pentru statul care îți dă simbria ….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...