Președintele Camerei Deputaților, la Alba Iulia, despre Cumințenia Pământului: Oamenii au fost păcăliți și înșelați

Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că oamenii au fost păcăliți și înșelați cu subscripția publică pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului, opinând că vor fi donatori care nu își vor mai primi banii înapoi.

Florin Iordache a declarat că, din informațiile sale, sunt organe ale statului care în ”acest moment anchetează” supraevaluarea operei de la 4,5 milioane de euro, la 11 milioane de euro.

ELIT

”Eu cred că românii au fost mințiți și păcăliți cu acest subiect care vizează Cumințenia Pământului. Este un bun național, dar cred că modul în care de la 4,5 milioane de euro la cât era el evaluat, la acele 11 milioane… Din câte știu eu sunt organele statului care în acest moment anchetează cum s-a ajuns la această sumă”, a spus Iordache, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă a PSD.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că cei peste 100.000 de oameni care au donat pentru această operă au fost ”păcăliți și înșelați”.

”Dumneavoastră știți că pe o cartelă telefonică pe un număr puteai dona doi euro. Acei bani unde îi trimiți, la o cartelă? Acei oameni poate au folosit acea cartelă, iar apoi au renunțat. Avem niște numere de telefon, niște adrese și, chiar să se dorească, nu se mai poate în acest moment să identifici persoanele cărora să li se dea banii înapoi”, a spus Florin Iordache, fiind întrebat dacă crede că vor fi donatori care vor nu-și vor primi bani.

ADEZIUNE PLUS

Ministerul Culturii a transmis Parlamentului o listă de amendamente la OUG privind ”Cuminţenia Pământului”, Executivul cerând aleşilor ca donaţiile pentru achiziţionarea sculpturii să poată fi restituite până la 31 decembrie 2017 pe bază de cerere scrisă.

Florin Iordache spus că Guvernul a vrut ”să se spele pe mâini” și de aceea a trimis lista Camerei Deputaților.

”Clar, Camera Deputaților nu mai poate discuta acum acest proiect de lege, urmează ca viitorul guvern și viitoarele Comisii și de Buget și de Cultură să analizeze acele amendamente pe care le-au trimis acum. A fost un proiect prost, făcut în grabă și viitorul Guvern și Parlament trebuie să analizeze foarte bine acel proiect de lege”, a spus Iordache.

El a adăugat că Parlamentul nu mai lucrează nici în comisii, nici în plen, iar Guvernul prin trimiterea acelor amendamente a făcut un ”joc mediatic”.

Președintele Camerei Deputaților a reiterat că marea problemă va fi identificarea celor peste 100.000 de donatori.

Florin Iordache a venit la Alba Iulia pentru a sărbători aici Ziua Națională a României.

 

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Gabriel Pleșa:,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului”

Gabriel Pleșa: ,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului” Am încredere… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

psd-ul a inselat asteptarile romanilor 30 noiembrie 2016 at 14:49

In 2012 Ponta promitea ca daca in 2016 autostrada Ploiesti Brasov nu e gata, nu va mai candida la parlamentare. Si iata-l azi, nici rahat n-a mancat si nici gura nu-i pute, urmasit penal si candidand ca de obicei pt un loc la Gorj…Si daca ar fi numai el..

Comentariile sunt oprite