Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Presa naţională, în documentare pentru Transilvania Fest, la Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Reprezentanţii celor mai importante publicaţii centrale, regionale şi judeţene din ţară vor participa în perioada 17 – 19 iunie, la o călătorie de documentare la Blaj, unde pe Câmpia Libertăţii va avea loc între 29 – 31 iulie cea de-a VIII-a ediţie a festivalului „Transilvania Fest”.
Astăzi, 17 iunie, reprezentanţii mass-media din Bucureşti, Cluj şi Alba vor vizita Palatul Culturii şi se vor întâlni cu primarul Blajului, Gheorghe Rotar, care va fi gazda ospitalieră a acestui eveniment. Sâmbătă, 18 iunie, sunt programate vizite la bisericile şi şcolile Blajului, întâlniri de documentare la combinatul de mobilă al SC Stratusmob, la fabrica de mezeluri a SC Montana Popa şi la producătorul de miere de albine Apidava. De asemenea, jurnaliştii se vor putea întâlni cu producătorii agricoli locali de la Mănărade şi Petrisat, dar şi cu un meşter popular din această localitate, iar ziua se va încheia cu o degustare de vinuri la SC Jidvei. Duminică, 19 iunie, în ultima zi a vizitei, presa se va deplasa la Alba Iulia, pentru a vizita Sala Unirii şi alte obiective istorice înainte de a se întoarce la Bucureşti şi Cluj-Napoca.
Câteva secţiuni ale Transilvania Fest sunt: standurile de meşteşuguri şi de produse agroregionale, aleile florilor, brânzei, vinului şi mierii, evenimente dedicate copiilor (degustări de brânză, atelier ”Educaţia simţurilor”, spectacol de device drama cu copiii din comunitate, adventure park), program la scenă (tradiţional, etno-blues, folk-jazz), spectacole de teatru, cinema în aer liber, tururi gastronomice sau de turism cultural şi demonstraţii de gătit. Din grupul de presă vor face parte reprezentanţii trusturilor Radio România Internaţional, Together for your business (revista de turism a Camerei de Comerţ), Antena 3, Radio France International, Jurnalul Naţional, Romania Insider, Compass, Wall-Street.ro, Adevărul, România liberă, Forbes, Good Food, Agerpres, Mediafax şi Unirea.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea