Preoții români arestați în Grecia pentru furt de moaște aveau la ei oseminte ale unor deținuți politici de la Aiud

Preoţii români arestaţi în Grecia, fiind acuzați că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mănăstire, aveau cu ei oseminte ale unor martiri, luate din gropile comune de la Aiud.

detinuti politici aiud Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, Cristian Ştefan, a declarat, vineri, că a trimis în Grecia adeverinţe prin care se atestă că cei trei preoţi bănuiţi de furt sunt angajaţi ai episcopiei. „Vineri, s-au trimis adeverinţe în Grecia pentru fiecare dintre cei trei preoţi, ni s-au cerut de către o doamnă care este ghidul grupului de pelerini, pentru că este un proces şi aveau nevoie de o dovadă potrivit căreia sunt angajaţi ai Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Din ce ni s-a transmis, 99% vor fi eliberaţi pentru că sunt nevinovaţi. Sunt reţinuţi de Poliţia din Grecia din ceea ce ştim. Mai ştim şi că aveau asupra lor oseminte luate din gropile comune de la Aiud ale martirilor, foşti deţinuţi politici ai închisorii de acolo, pentru care nu aveau acte de provenienţă, şi s-au cerut documente şi de la Aiud care urmează să le fie trimise”, a declarat Ştefan, citat de stiripesurse.ro.

ELIT

Potrivit acestuia, cei trei preoţi au luat osemintele ca să cumpere o raclă în care să le pună, „dar nu au gândit această acţiune cum trebuie”.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a adăugat că cei trei preoţi nu ar trebui consideraţi „hoţi” înainte de a exista dovezi, susţinând că trebuie să se aplice şi în cazul acestora prezumţia de nevinovăţie. „Ce trei preoţi au fost suspendaţi de la slujire pentru că au plecat în pelerinaj şi într-o ţară străină fără acordul ierarhului, a fost un act de indisciplină. Au cerut doar concediu şi au depus cerere la protopopiat. Până acum nu au fost cunoscuţi cu probleme”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Cei trei preoţi din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului au fost suspendaţi de la slujire, după ce au fost arestaţi în Grecia, pentru că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mănăstire.

Presa relata că, în momentul în care au observat că sunt urmăriţi de către poliţişti, preoţii ar fi aruncat mâna Sfântului Haralambie într-un râu. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

Ghita 10 octombrie 2015 at 13:01

„Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a adăugat că cei trei preoţi nu ar trebui consideraţi „hoţi” înainte de a exista dovezi, susţinând că trebuie să se aplice şi în cazul acestora prezumţia de nevinovăţie.”
Aici ai dreptate Cuviosia Ta, ei nu sunt hoti, sunt popi, si „mestesugul asta”, l-au invatat inca din Seminar, sau Facultate, si pe drept cuvant, sunt „escroci in sutana”!

PT 10 octombrie 2015 at 13:21

sa luati seama de ce spune popa nu de ce face popa

stroloc 10 octombrie 2015 at 14:00

Inventii ziaristice .

dolfi 10 octombrie 2015 at 14:53

s-a terminat rezerva de oase de pupat… trebuie reimprospatata!

OM MIC 10 octombrie 2015 at 15:26

B O R S R L face ce vrea in tara asta , nu platesc impozite Deloc desi au plus valoare f mare, pana cand majoritatea poporului crede in tampenii politicienii au nevoie de acesti excroci ptr manipulare , Un fapt vazut de mine,,,
La Manastirea Cocos aflat in jud Tulcea la 6 km de comuna Niculitei peretii lacasului sant in totalitate fiantate cu foite de aur de 24 k cumparate de la stat cu peste un mil de euro, sa-i mai crezi cand se milogesc?Nesimtitii de hoti

Deleanu 12 octombrie 2015 at 9:38

Denumirea le spune foarte clar: PREHOȚI .Nu le place să le spui popi .

Sile de la scularie 12 octombrie 2015 at 14:43

Nu ma mir deloc. Zici Maramu`, zici Evul Mediu.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...