Rămâi conectat

Politică Administrație

Premierul Mihai Tudose: Medicii rezidenți vor primi bursele și vor avea salarii de 5.700 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Mihai Tudose a clarificat problema acordării burselor pentru medicii rezidenți la începutul ședinței de joi a Guvernului.

„Înţeleg că este rezolvată şi vom aproba clarificarea acordării burselor pentru medicii rezidenţi. Mulţumesc atât domnului ministru Bodog, doamnei ministru Lia Olguţa Vasilescu, precum şi Ministerului Justiţiei pentru soluţiile găsite”, a declarat Tudose.

În acest sens, pe ordinea de zi a şedinţei se află un proiect de ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

Luni, şeful Executivului a anunţat că i-a cerut ministrului Muncii să găsească o soluţie pentru ca problema burselor pentru medicii rezidenţi să fie rezolvată până joi. Tot luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că medicii rezidenţi nu vor rămâne fără burse.

„Acei oameni nu vor avea de suferit, deci vor primi bursele, mai ales că în luna martie ei vor ajunge la un salariu de 5.700 de lei, dar nu vor rămâne până atunci fără burse. A fost o scăpare în lege care va fi corectată, am înţeles chiar joi prin ordonanţă de urgenţă. Mai şi greşim. Important este că le vedem, le reparăm rapid (n.r. — greşelile), astfel încât oamenii să nu sufere. Rău este când persişti într-o greşeală cu încăpăţânare”, declara Dragnea.

Platforma România 100, lansată de Dacian Cioloş, a cerut clarificări miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru situaţia semnalată de mai mulţi medici rezidenţi, care au fost anunţaţi că începând cu 1 iulie 2017 — odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării — nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea