Rămâi conectat

Politică Administrație

Premierul Ludovic Orban: Guvernul va îngheţa salariile demnitarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminică dimineaţa, Premierul Ludovic Orban a declarat că guvernul pe care îl conduce va îngheţa salariile demnitarilor la nivel aflat în plată în prezent, explicând că această măsură va fi luată fie prin legea bugetului, fie prin ordonanţă de urgenţă.

”Ştiţi foarte bine că veniturile, indemnizaţiile celor care ocupă funcţii de demnitate publică sunt plătite în raport cu salariul minim pe economie. Şi ce decizie am luat: se va majora salariul minim pe economie, să nu crească şi salariile celor care deţin funcţii de demnitate publică (…) Avem două variante: fie în cuprinsul legii bugetului de stat sau mai avem varianta emiterii unei ordonanţe de urgenţă, cum se zice în administraţie de câţiva ani de zile – ordonanţă de urgenţă trenuleţ”, a declarat Ludovic Orban.

Afirmaţiile prim-ministrului vin după ce ministrul Finanţelor, Florin Ciţu a declarat sâmbătă la Realitatea Plus că îngheţarea salariilor demnitarilor sau interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat sunt printre măsurile luate în calcul de Guvernul Orban pentru reducerea cheltuielilor pe anul viitor şi pentru încadrarea într-un deficit de aproximativ 3,5%. Mai mult, ministrul spune că nu poate rămâne acelaşi aparat bugetar, adică vor exista şi concedieri.

”Ştiţi foarte bine ca pentru anul acesta sau pentru anul viitor construcţia bugetului porneste de la un deficit de 4 la sută. Da, există un set de măsuri, pe care dorim să le luăm, de la pensii speciale, la salarii demnitari şi da, şi la eliminarea acelui cumul de pensii la stat, este o măsura care nu îşi are rostul (…) Toate reducerile de cheltuieli analizate vor duce deficitul la 3,5% din PIB în anul 2020”, a declarat Florin Cîţu.

Anterior, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, la Digi 24, că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat.

„Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare” a opinat ministrul.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea