Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Premierul Florin Cîțu: „Avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Cîțu, primul-ministru al României, a mulțumit românilor care au fost vaccinați în cadrul centrelor drive-thru și a explicat că ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie este posibilă.

„Vreau să le mulțumesc tututor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată țara. Cu mașina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxiul. La centrul din Piața Constituției s-a vaccinat un pacient pe minut”, a afirmat premierul Florin Cîțu vineri, 30 aprilie, pe Facebook.

„Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare”, a adăugat acesta.

Florin Cîțu a mai declarat că „avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluție este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!”.

Afirmațiile prim-ministrului vin în contextul în care Comitetul Naţional de Vaccinare a anunțat că aproape 12 la sută din populaţia eligibilă pentru vaccinare a primit deja ambele doze.

Totodată, peste 20 la sută din populația de peste 16 ani a fost deja vaccinată cu cel puţin o doză.

Țintele Guvernului: 5 milioane de români vaccinați la 1 iunie, dublu la 1 august

Pe 5 aprilie, premierul Florin Cîțu a anunțat pentru prima dată că obiectivul este ca până la finalul lunii mai să fie 5 milioane de persoane vaccinate. Tot atunci, el a vorbit despre planul pentru renunțarea la măsurile restrictive, precizând că „un comitet interministerial va asigura revenirea la normalitate de la 1 iunie”.

Pe 22 aprilie, a avut loc prima ședință a Comitetului interministerial. Apoi, într-o scurtă conferință de presă, Florin Cîțu a anunțat că, dacă România va avea 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, atunci ar putea fi ridicate anumite restricții, nu și masca.

Pe 25 aprilie, premierul a declarat că al doilea obiectiv al Guvernului este ca până la 1 august să fie 10 milioane de români vaccinați.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea