Rămâi conectat

Politică Administrație

Premierul Dacian Cioloș: A venit vremea ca medicii să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții să facă ceva

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacian Ciolos01Premierul Dacian Cioloș spune că așteaptă implicarea tuturor oamenilor onești care vor ca sistemul de sănătate să se vindece, precizând că a venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor și la pacienți să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei „de sus” să facă ceva.

„Accept această provocare a chirurgului Nicolae Fluieraș, dar aștept și implicarea tuturor oamenilor onești care vor ca sistemul să se vindece! Eu, ca prim-ministru, și sunt convins că și ministrul Sănătății vom spune tot ce constatăm că este greșit în sistem”, a scris Dacian Cioloș, luni, pe Facebook, în urma unui apel făcut de medicul Nicolae Fluieraș și distribuit pe internet.

Totodată, premierul a atras atenția că nu este suficientă constatarea lucrurilor greșite din sistem, că trebuie propuse soluții și că este necesar ca medicii să nu mai stea pe margine.

„Dar nu este suficient să spunem doar ce constatăm, va trebui să propunem și soluții, inclusiv legislative. De asemenea, nu este suficient ca autoritățile ‘să spună’ și ‘să facă’. A venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienți să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei ‘de sus’ să facă. Ei sunt cei care știu cel mai bine cum stau lucrurile și trebuie să aibă forța să o spună, și cu rele dar și cu bune, acolo unde e cazul. Dacă pacientul nu vrea însănătoșirea (în acest caz pacientul fiind sistemul de sănătate), medicul singur (Guvernul în acest caz) nu poate să-l vindece”, a adăugat premierul.

sursa: Agenția Națională de Presă Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea