Premieră medicală la Spitalul Municipal Aiud: Un pacient de 70 de ani, salvat prin aplicarea trombolizei farmacologice

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Premiera medicală la Spitalul Municipal Aiud. Într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, reprezentanții Spitalului declară că viata unui pacient în vârstă de 70 de ani a fost salvată printr-o intervenție efectuată în premieră la Spitalul Municipal Aiud.

„Pe 8 oct 2020 în CPU a fost adus prin 112 un pacient de 70 de ani, cu tetrapareza spastică, dispnee severă, saturație în O2 50%, agitație motorie, Tensiunea Art 70/40mmHg. Pe ECG tahicardie sinusală 145bpm și BRD nou apărut.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Ecografia cardiacă transtoracică a arătat tromb masiv în trunchiul arterei pulmonare, dilatare de cavități drepte ( Ventricul și atriu drept), hipokinezie VD, TAPSE 11mm.

Cazul a fost evaluat de o echipă formată din Medicii primari cardiologi Dr. Hurani Majid și Dr. Groza Ioana și a fost gestionat împreună cu echipa asistențială din CPU.

Având în vedere starea clinică gravă a pacientului s-a decis aplicarea în premieră a trombolizei farmacologice folosind Actilyse în protocol accelerat. Starea clinică și hemodinamică s-a îmbunătățit imediat. La ora actuală pacientul este monitorizat în AȚI; starea clinjca și hemodinamică sunt stabile.

Felicitări tuturor celor implicați în gestionarea cu succes a acestui caz. Pentru că viața contează!”,

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419