Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Premieră la pompe: Prețul benzinei standard a scăzut sub 6 lei pe litru

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Premieră la pompe: Prețul benzinei standard a scăzut sub 6 lei pe litru

Astăzi, prețul unui litru de benzină standard a scăzut sub 6 lei, cel mai mic preț din țară fiind de 6,49 lei pentru un litru, iar după compensarea de 50 de bani din partea statului, prețul de vânzare scade la 5,99 lei/litru.

A scăzut și prețul benzinei premium, cel mai mic preț sub care de vinde astăzi acest carburant fiind de 6,45 lei cu compensarea de 50 de bani aplicată.

Prețuri sub 6 lei pentru litrul de benzină nu s-au mai întâlnit în România din vara și toamna anului 2021, arată datele Peco Online.

Motorina s-a menținut la prețul de ieri, un litru de motorină standard fiind oferit cu 7,16 lei (cu compensarea inclusă), iar un litru de motorină premium cu 8,02 lei (cu compensarea inclusă).

Cum a evoluat prețul benzinei în ultimii ani

Prețul benzinei a atins minimul ultimilor 10 ani în 2020 (1 mai – 4,27 lei pe litru), însă apoi a urmat o creștere susținută care a dus prețul în jurul valorii de 6 lei pe litru. După o stagnare în toamna lui 2021, a urmat o nouă creștere puternică, iar prețul litrului de benzină standard a depășit 8,50 de lei în iunie 2022.

Aplicarea compensării de 50 de bani de la începutul lunii iulie a pornit scăderea prețului, arată datele Peco Online. Benzina s-a mai scumpit temporar în noiembrie, însă apoi a revenit pe scădere până la valoarea de astăzi, 20 noiembrie, când prețul necompensat este de 6,5 lei pe litru la pompă, ceea ce înseamnă că este de 6 lei pe litru la casa de marcat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea