// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Pregătiri pentru legalizarea șpăgii la medic. Cum va funcţiona noul sistem

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a explicat care sunt prevederile proiectului care va legaliza şpaga în spitale și cum va funcţiona noul sistem.

nicolae banicioiuLegea adoptată de Senat prevede ca în spitale şi dispensare medicii să poată presta servicii suplimentare, care vor fi plătite de către pacienţi. Toate acestea, fără să afecteze desfăşurarea normală a activităţii. În plus, nu este obligatoriu ca medicii care prestează aceste servicii să fie din spitalul respectiv.

Potrivit noii legi, dacă personalul medical desemnat de către pacient sau de către reprezentantul său este din afara unităţii medicale, costurile legate exclusiv de prestaţia actului medical vor fi plătite de către pacient direct personalului medical desemnat. Costul tratamentelor suplimentare făcute de spitale este stabilit de către Guvern. În schimb, medicii pot să îşi stabilească propriile tarife, pe care le impun pacienţilor.

După ce primeşte banii, medicul trebuie să îi declare la Fisc şi să plătească un impozit. Ca să fie evitate situaţiile în care medicul ascunde veniturile, toate serviciile prestate de către acesta sau de către spital vor fi făcute pe bază de contract cu pacientul. Banii încasaţi de spital vor fi folosiţi pentru reparaţii, fondul de dezvoltare sau service pentru echipamente.

Reprezentanţii medicilor consideră însă propunerea Guvernului un act de „desconsiderare”, nu doar faţă de medici, dar şi faţă de pacienţi.

Reprezentanţii Asociaţiei pacienţilor susţin şi ei că prin această lege bolnavii vor fi discriminaţi. Cei săraci vor rămâne pe lista de aşteptare, iar cei cu bani vor fi trataţi de cei mai buni medici. (Z.U.)

Sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Răspunsuri la Pregătiri pentru legalizarea șpăgii la medic. Cum va funcţiona noul sistem

 1. belescu 31.08.2015 la 11:57

  un bou acest ministru. Pe langa faptul ca spaga este nu numai ilegala ci si imorala, acest om vrea sa o legalizeze astfel incat bietul pacient va fi obligat sa plateasca chiar si mai mult decat o facea in plic. „Marii doctori” care sant mai putin de 2 % din totalul medicilor din romania si care in realitate sant escroci ce au transformat medicina si spitalele in care lucreaza in spitale aproape particulare, vor putea conditiona acum actul medical de plata unei „spagi” legale si, evident, mai mari
  Aceste ministru ar trebui sa isi dea demisia

 2. Așa zis-a Burebista 31.08.2015 la 12:13

  «Reprezentanţii medicilor consideră însă propunerea Guvernului un act de „desconsiderare”» – un act de desconsiderare față de medici? Tocmai medicii iau plicul, chiar dacă lumea îi privește cu desconsiderare. Unde îi doare de cum îi privim noi?

  • belescu 31.08.2015 la 12:30

   draga Bure. Trebuie sa fim atenti si sa judecam clar. Dintre medici, putini sant cei care primesc spaga in mod constant. De obicei medici care si-au facut un renume (uneori nemeritat). Pentru un medic ce ia spaga in mod constant mai sant 10 medici care nu iau sau nu pot lua spaga . De ce sant injurati toti medicii? Solutia ar fi pedepse aspre pentru cei ce iau spaga concomitent cu marirea salariilor medicilor. Un medic primar are salariu net cam 20 milioane lei fara garzi (cifrele vehiculate prin presa sant brute). O gramada de functionari de la consiliile judetene sau primarii ori deconcentrate iau mult mai mult. Spaga nu poate fi eradicata decat prin salarii mari si pedepse uriase pentru spaga

 3. fane de la sifoane 31.08.2015 la 12:21

  frumos… furtul minciuna plagiatura, spaga, parandaratul sunt legale… azi maine asteptam ca cinstea, munca, studiul si voluntariatul sa fie scoase in afara legii si sa fie pedepsite aspru!

 4. UN OM MIC 31.08.2015 la 12:50

  Ptr clarificare

  Nu este pericol ca vor pleca medicii din tara ca
  1Trebuie sa cunoasca limba tehnica unde vrea sa incerce, la noi asa nu se invata
  2 Indif unde vrea sa plece TREBUIE SA TREACA PRIN EXAMENE F SERIOASE IAR IN ALTE TARI NU SE DA SPAGA PTR EXAMENE
  3Sant trepte de examene f serioase
  4 Trebuie sa CUNOASCA NOILE CERCETARI IN DOMENIU la noi nu se citeste nimic , nu sant reviste de specialitate iar medicii nici nu cunosc o limba de circulatie universala nici macar lla nivel de conversatie ce sa mai vorbim de limba tehnica,
  Mai sant conditii dar nu le numar aici , in paranteza sa fie spus am vazut un prof dr docent din Sofia care ajungand in USA a preferat sinuciderea ca NU A LUAT EXAMENELE DE ADMITERE PTR FELOW, Asa ca ,,,,,, restul minciuna .

  • lae 31.08.2015 la 19:59

   -un om mic- pleaca din tara numai cadre care stiu si pot sa faca fata noilor situatii- (nimeni nu te asteapta cu covor plusat –trebuie sa te adaptezi- ori ,colaps)- fiind plecat din tara fara sa stiu bine limba ,am fost angajat la o companie mica de familie –tehologie noua , eu stapin pe meserie -ma chemat supervizorul- si mi-a spus ca-mi mareste salarul dupa doua luni de munca –eu –cum maresti salarul ,ca eu nu stiu biune engleza?? seful- tu vorbesti cu mainile — Iar in Ro. nu mi sa ridicat salarul din cauza ca nu eram membru de partid –iar altii luau ridicari de salar stind cu burta la soare pe la Mamaia –In Ro .nu este apreciata munca ,cinstea si onestitatea– iar adevaratii oameni sau saturat de mirsaviile celor de sus. Be blessed

 5. stefan 31.08.2015 la 13:43

  Cer LEGALIZAREA furtului la CIRESE.

 6. VARVARA CRISTIAN 31.08.2015 la 17:13

  ce ministru dobitoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Schimbati radical sistemul si gandirea !!!! mai exista undeva in lume asa ceva ???? medicul esre cumva entitate juridica gen I. I. sau P.F.A. ?? Atunci ar putea presta in spitale cand va trebui sa aiba si un contract cu spitalul unde sa plateasca sculele cu care lucreaza si altele gen chirie , cheltuieli curente ,impozite la stat etc.Atunci si spitalul si pacientul ar castiga. In acel moment spitalul ar face contracte de munca cu cei mai capabili si mai competenti doctori. S-ar schimba totul .Oferta de munca ar suna altfel si ar incepe de la alte sume. Pana atunci ………..doar soluti romanesti de cacat!!!