Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Prefectul Dan Simedru: ”Va fi analizată lista din fiecare secție de votare”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectul de Alba, Dan Simedru, a anunțat, într-o conferință de presă, că începând de luni se vor forma comisii la nivel județean și local, ce vor începe verificarea listelor electorale din fiecare secție de votare.

Acesta a precizat că în cadrul videoconferinței ce a avut loc astăzi, premierul Victor Ponta a făcut apel la buna colaborare între instituții, cerând ”acțiune și mai puțină dezbatere politică”

Prefectul de Alba a mai explicat că, prin lege, instituția care folosește aceste liste electorale este Autoritatea Electorală Permanentă care ar fi trebuit să aibă realizat, până la această dată, registrul electoral în baza căruia să se facă referendumul.

”Mai trebuie să știți că, prin Hotărâre de Guvern, aceste liste electorale au fost aprobate la data de 16 aprilie și a fost o Hotărâre de Guvern dată tocmai de cei care critică acum foarte mult. La acea dată nu Guvernul Ponta era la Palatul Victoria”, a spus Simedru.

La rândul său, subprefectul Cornel Murg a precizat că împreună cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, și cu șefii de la Administrarea Bazei de Date și Evidența Populației au stabilit ca până luni dimineața cei care au propuneri privind modalitățile prin care se vor verifica listele electorale astfel încât, la final acestea să fie ”cât mai reale și cât mai curate atunci când vor fi părezentate Curții Constituționale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea