Precizările Primăriei comunei Ciugud, în urma depistării unui focar de COVID-19 într-un cămin pentru vârstnici. Autoritățile recomandă măsuri de protecție

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Într-o postare pe Facebook, Primăria comunei Ciugud, a făcut publice câteva explicații, în urma depistării unui focar de COVID-19 într-un cămin privat pentru vârstnici, precizând printre altele, faptul că nu există o răspândire comunitară.

,, Stimați cetățeni,
Având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus la nivelul comunității noastre, vă rugăm să vă luată toate măsurile de siguranță pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi.

ELIT

Precizăm că majoritatea cazurilor noi sunt înregistrate într-un cămin privat pentru persoane vârstnice, iar întreaga instituție este izolată. De asemenea persoanele bolnave și cele care au intrat în contact cu acestea au fost izolate.

La nivelul comunei Ciugud NU EXISTĂ o răspândire comunitară.
Reamintim că școala din comună își desfășoară cursurile on-line pentru protejarea copiilor, iar administrația locală recomandă purtarea obligatorie a măștii în zonele publice aglomerate.

-Poartă mască în locuri aglomerate sau chiar dacă mergi la un prieten sau la o rudă! Masca îți poate proteja sănătatea sau chiar viața!

– Dezinfectează-ți cât mai des mâinile cu apă și săpun sau cu substanțe biocide specifice!

– Nu ignora simptomele unei posibile îmbolnăviri și la primele semne anunță medicul de familie!

– Orice problemă poate fi sesizată și prin aplicația City Health, direct de pe telefonul mobil! „

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419