Rămâi conectat

Ştirea zilei

PRECIZĂRI de la GCS: Cum se calculează INCIDENȚA infectării cu Covid-19 cumulată în ultimele 14 zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul de Comunicare Strategică a dorit să transmită modul în care se calculează incidența și cum se realizează indicele raportat în ultimele 14 zile, în legătura cu pandemia de coronavirus.

Cifra de cazuri nou pozitivate transmisă în buletinul zilnic de informare, la ora 13.00, reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la data transmiterii informării.

Distinct de aceste seturi de date, în metodologia de calcul al indicelui de incidență raportat la ultimele 14 zile, Direcțiile de Sănătate Publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcție de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic.

Astfel, incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, și nu în funcție de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare și apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta.

Evidența cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicația informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare și, ulterior, constatate rezultatele pozitive.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea