Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PRĂPĂDUL făcut de urșii din județul Alba NU este din cauza defrișărilor. Coordonatorul tehnic AJVPS Alba: „TOTAL FALS. Este lipsa hranei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Coordonatorul tehnic al AJVPS Alba, Felix-Bogdan Dragomir, a scris, într-o postare pe pagina sa de socializare, care este adevăratul motiv pentru prezența tot mai mare a urșilor lângă așezările omenești din județul Alba.

„Tot discutam despre problema urșilor din Romania și despre cauza care a dus la apariția acestora în zone în care până nu demult nici nu te gândeai să întâlnești acest animal…Toată lumea ( în primul rand cei în necunostiinta de cauza) dau vina pe defrișări….TOTAL FALS….

Principala cauza care a făcut că ursul să fie prezent în zone urbane nu este defrișarea, ci lipsa hranei, a liniștii și a intervenției omului prin vânătoare, aceasta activitate fiind singura care poate regla populația de ursi înmulțită excesiv în ultimii 5 ani. Daca omul nu mai poate interveni prin vânătoare și astfel să regleze populația de ursi în schimb , dar despre asta nu vorbește nimeni, un factor principal care duce la răspândirea populației de ursi , este faptul că aceasta este privata de hrana de zi cu zi , fructe de pădure și ciuperci care sunt culese fară nici o baza științifică și fară nici o regula, de-a hâlmă -valma tot sezonul…iar acești culegători deranjează enorm habitatul ursului privând-ul de liniștea de care are nevoie ….

CITEȘTE ȘI: MĂCEL la o fermă din Alba: Un urs a OMORÂT opt oi și patru miei. Urmele altor exemplare, găsite și lângă Alba Iulia

Poate de aici ar trebui să începem cu managementul ursului în Romania …reguli clare în ceea ce privește recoltarea fructelor de pădure și a ciupercilor….dar na…acestea ajung în supermarketurile din Europa, normal că nu trebuie să facem ceva în acest sens….Nu vreau să îmi dați dreptate doar să observați…cate dintre ONG-uril ,,iubitoare de natura ” au sesizat că hoardele de culegători de fructe de pădure și de ciuperci fac ravagii în habitatul ursului, cate ONG-uri ,,iubitoare de natura” au sesizat ce și cata mizerie rămâne în munte după aceste tabere de culegători de fructe de pădure și de ciuperci și cât deranj fac aceștia prin activitatea lor…vreau doar să zic…”, a transmis Felix Bogdan, în mesajul său din mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea