Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Pragul de alarmă” pentru România în epidemia de coronavirus: Cifrele anunțate de Raed Arafat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miercuri, Raed Arafat a declarat la Digi24 că „pragul de alarmă” în epidemia de coronavirus este atingerea unui număr de 400-500 de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă.

„E greu de zis. Nu as veni cu un prag de alarma. As veni cu o cifra care impacteaza sectiile de terapie intensiva. Cand vedem ca ne creste numarul pe ATI si ajungem la 400-500 asta inseamna ca capacitatea terapiei intensive incepe sa fie atinsa, inseamna ca trebuie luate masuri. Este un prag de ingrijorare. In aprilie am fost pana la 360 si probleme mari nu au fost, dar am avut medici detasati, sectiile speciale, pe care acum nu le mai avem. 400-500 deja va trage un semnal de alarma si devine greu deja”, a declarat Raed Arafat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri, că mai important decât numărul zilnic de noi infectări este gradul de ocupare a spitalelor, supraaglomerarea fiind cea mai gravă problemă.

„Jumatate din ei cred ca sunt pe aparate. Din acestia intubati provin decesele. Numarul de la ATI poate certifica ca exista o boala grava. Daca nici acum nu credem, inseamna ca suntem inconstienti. Terapia intensiva ramane indicatorul numarul 1”, a declarat Nelu Tătaru.

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri seara, că principala cauză a creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus o reprezintă nerespectarea regulilor de protecție sanitară, el precizând că, dacă va fi necesar, vor fi impuse noi restricții.

„Astăzi (miercuri – n. red.) am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19. 555 de cetățeni români care în urma diagnosticarii au fost declarați pozitiv. În ultimele patru saptămâni am înregistrat o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână. Guvernul a avut o abordare a măsurilor de relaxare graduală, cu etape de ridicare a restricțiilor.

Odată cu deschiderea activităților care au fost sub restricție ca urmare a creșterii interacțiunii dintre oameni am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână. Cauza principală a creșterii este nerespectarea regulilor de protecție sanitară (…) Guvernul nu dorește sa reinstituie nicio restricție, nu vrea să instituie vreo măsură care să afecteze economia. Am pus la punct un plan economic, care să asigure o revenire cât mai rapidă la normalitate. Dacă va fi nevoie vom lua orice măsură se va impuse pentru că punem pe primul plan viața și sănătatea românilor. Virusul nu iartă pe nimeni”, a adăugat șeful Executivului.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea