Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Poziția lui Klaus Iohannis față de proiectul Roșia Montană: Nu iți poți bate joc de o resursă a țării

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IohannisLiderul PNL Klaus Iohannis consideră că proiectul Roșia Montana a fost abordat greșit și reprezintă o ”privatizare ratată”, afirmând ca „nu iți poți bate joc de o resursa a tarii si sa vii cu un mecanism care aduce mari probleme de mediu”

„Roșia Montana este un proiect care a fost greșit abordat, o privatizare ratata din multe puncte de vedere. (…) Au fost chiar mișcări de strada, pentru ca nu iți poți bate joc de o resursa a tarii si sa vii cu un mecanism care nu numai ca nu ne avantajează, dar aduce si mari probleme de mediu. Pe de alta parte, nu putem sa stăm cu acel bun al nostru si sa nu facem nimic, pentru ca suntem o tara care are nevoie de resurse pentru dezvoltare. (…) Trebuie însă sa căutam tehnologii nepoluante si noi, iar daca nu exista trebuie sa avem curajul sa spunem ca așteptam pana apar tehnologii care ne satisfac. Daca am stat atâția ani, putem sa mai stăm câțiva ani pana știm ca este o tehnologie sigura si o putem folosi. Sunt adeptul unei abordări care ne ajuta pe toți, pe oamenii din zona respectiva”, a spus Iohannis, miercuri, la Adevarul Live, citat de Agerpres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acesta a adăugat ca pentru Roșia Montana trebuie căutata o soluție care permite exploatarea resurselor dar ‘in condiții in care statul roman câștiga ceva rezonabil de acolo, iar resursa nu se termina in zece ani, ci este o exploatare sustenabila’.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea