Potrivit președintelui PDL Mircea Hava, la conducerea Electrica Alba a fost pus… ”un bolovan”

Mircea Hava, președintele PDL Alba, a comentat, vineri, decizia de schimbare a directorului de la SDEE Electrica Alba și numirea în respectiva funcție a tânărului PSD-ist Bogdan Medrea.

Asumându-și riscul folosirii unor cuvinte destul de dure pentru a-și exprima dezaprobarea – ”poate să mă dea și în judecată dacă vrea”, Hava a declarat că ”PDL Alba nu ar fi propus niciodată un bolovan la conducerea unei instituții importante” și a subliniat faptul că numirile politice sunt un exemplu negativ pentru tineri cărora li se dă de înțeles că dacă nu au susținere politică, nu pot să ocupe posturi-cheie oricât ar fi de calificați.

ELIT

Pentru mine a fost un mare semn de întrebare, nu neapărat legat de persoana în cauză, ci legat de ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu este normal, dar să știți că în toată țara se face așa. La noi (n.r. PDL Alba), chiar vreau să-mi arătați unde am pus sau am sprijinit un bolovan. Să știți că Perju (n.a. fostul director al SDEE Electrica Alba) nu a fost niciodată membru al PDL. L-am susținut pentru că știa meserie. Eu trăiesc în orașul acesta nu numai la primărie. Știam părerea altor specialiști care au lucrat cu el, știam și părerea directorului de la Transelectrica Brașov. Știam toate părerile despre inginerul Perju”, a declarat Mircea Hava.

Acesta a spus că din cauza exemplului pe care îl au tinerii în astfel de situații există și o slabă prezență la vot pe segmentul sub 35 de ani dar și o demotivare pentru specialiștii tineri care văd că orice se întâmplă are o bază politică: ”Pot să fiu eu cel mai bun, dacă vine ăla cu un trăncălău care l-a ajutat în campania electorală și ia postul!”, a comentat Hava.

Lumea vede și cerne, dar e trist că ajungem în zona asta pentru că odată și odată vom merge și noi la pensie și chiar că te gândești dacă ceea ce tu ai construit poate fi întreținut de cei care vin după tine”, a concluzionat președintele PDL Alba.

De cealaltă parte, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu susţine că numirea lui Bogdan Medrea „nu a avut influenţă politică”, iar acum tânărul social-democrat are posibilitatea să se afirme, la fel cum a făcut-o şi când a profesat în mediul privat. Deputatul de Alba este de părere că „PSD are specialişti buni în toate domeniile şi specialişti care se implică”. Consilierul judeţean, Ioan Florea i-a luat şi el apărarea tânărului Medrea spunând că şi el a ajuns director la vârsta de 33 de ani, şi că are toată încrederea în forţele noului director.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Persoanele programate la vaccinare, care deservesc zone esenţiale se AMÂNĂ cu 10 zile: „Avem un deficit de 117.000 doze”

Începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate pentru prima doză, care deservesc activități esențiale. Medicul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

matahala 7 februarie 2014 at 16:59

bai jidveiene si bai medrea….asta este parerea lui hava despre voi. il lingusiti si il serviti, da’ el tot parere proasta are despre voi. pentru ca santeti niste…bolovani. pentru prima oara ii dau dreptate lui hava.
ce-i drept, si pdl-ul a pus niste bolovani….pe bumb administrator al judetului si pe dorin nistor candidat la toate…….

apoliticul 7 februarie 2014 at 17:24

Pai pe vremea PDL-ului femeia de serviciu si portarul erau angajati doar daca erau sustinatoari partidului.Tocmai tu te-ai trezit sa vorbesti?
V-a schimbat bolovanul de la PDL sau care e supararea ?

halva 7 februarie 2014 at 19:27

La halva nu verifica nimeni (DNA) averile nebanuite din Dubai si nu numai. Sau cum a ajuns baiatu’ tati ”expert” la adr centru???????

anka 7 februarie 2014 at 21:31

Hava nu e cumva gay . . . Ca eu asha am auzit , nu ca ar fi un lucru rau sa fi gay da no . . .

lucia 7 februarie 2014 at 22:39

sint apolitica dar domnul Hava are dreptate un tinar profesionist nu are sanse posturile cheie din toate marile compani ar trebui scoase la concurs si atribuite doar persoanelor cu studii de specialitate si provata experienta

Horea 9 februarie 2014 at 15:29

@lucia

Esti nu doar „apolitica” ci si agramata!
Dar Hava e intelegatot cu toti.

deziluzie 8 februarie 2014 at 14:53

Numirile politice au adus cele mai mari catastrofe. Doamne fereste de o catastrofa … electrica! Asta ar mai lipsi, dupa catastrofele din sanatate, invatamant si „celebrul” 112!

eu 8 februarie 2014 at 22:35

are dreptate Hava

stareta 9 februarie 2014 at 9:32

Nu-mi place de Hava ,dar de data asta are dreptate.Asemenea „bolovani” sa se afirme in firmele lor sau ale parintilor. Daca gresesc o fac pe banii lor nu pe ai orasului sau judetului.Ce fel de experienta poate avea personajul Medrea ?A lucrat la firma lui tata si mama. Cu ce s-a afirmat ?Am lucrat cu firmele parintilor lui, stiu despre ce vorbesc.

Marius 9 februarie 2014 at 18:04

Am participat la un concurs la primărie de când este Hava „paznic” în oraş şi s-a ştiut dinainte să fie ultima probă cine iese câştigător! Apoi să spui că Perju este meseriaş e acelaşi lucru cu a-ţi da cu ciocanul în deget şi să afirmi cui te întreabă ce s-a auzit că tocmai ai bătut un cui! Tocmai am avut un schimb de experienţă cu „meseriaşii” Electrica de pe stâlp şi nu i-aş chema nici măcar să-mi schimbe un bec ars că îl sparg înainte să-l înşurubeze! Dacă Perju e meseriaş e una (dar nu e), dar să lauzi pe unu ce are subalterni incapabili de a conecta un cablu şi să-l susţii ca şef te face la fel de incapabil! Ori Perju ori Medrea ori cel ce era să fie director, adică Clepan cel habarnist e tot una! Hava „corectul” susţine pe Perju „meseriaşul” şi tot oraşul „înfloreşte” şi ajungem să avem şomajul în floare şi şocuri electrice pe reţea în continuu!

Comentariile sunt oprite