Rămâi conectat

Actualitate

Potrivit premierului Dacian Cioloș, nu sunt bani în buget pentru majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Dacian Cioloş a cerut Parlamentului să indice şi sursa de finanţare pentru majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului, susținând că nu sunt bani la buget pentru astfel de plăți.

„Când Parlamentul vine cu modificări sau cu propuneri legislative care vizează alocari bugetare, o spune Constituţia, e important să precizeze de unde luăm bani dacă e vorba de bugetul pe anul acesta. Bugetul pe anul viitor, deja cu angajamentele pe care le avem, înseamnă un deficit care riscă să mearga peste 3%”, a declarat Dacian Cioloş, duminică, în emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, referindu-se la proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, în 8 martie, un proiect de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului. Totodată, indemnizaţia va fi acordată până când copilul împlineşte doi ani.

Cuantumul indemnizaţiei va fi 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani şi nu poate fi mai mică de 85% de salariul minim brut pe ţară garantat. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea