Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, autostrada Sebeș-Turda va fi finalizată abia în 2018
Lucrările la autostrăzile în construcţie sunt mult întârziate iar şantierele pot rămâne deschise încă doi ani, deşi termenele din contracte spun altceva, se arată într-un document al Ministerului Fondurilor Europene citat de digi24.ro.
Lipsa avizelor, a autorizaţiilor sau pur şi simplu nepăsarea constructorilor şi a autorităţilor ţin şantierele pe loc. De exemplu, pentru autostrada Sebeş-Turda, la aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor autorizaţii de construcţie sunt pentru doar 12 din cei 70 de kilometri ai şoselei de mare viteză, potrivit datelor de la Transporturi.
Anul acesta ar fi trebuit inaugurată autostrada Sebeş-Turda. În două luni ar fi trebuit să putem circula pe ultimii 29 de kilometri din această autostradă. Cum în calea șantierelor a stat, anul trecut, birocrația, lucrările nu sunt foarte avansate. Chiar dacă există porțiuni unde s-a turnat și asfalt.
Stadiul lucrărilor pe cei 29 de kilometri este de 40%. Pe primele două loturi nu s-a lucrat nici măcar atât. Lipsesc încă autorizaţiile de construcţie.
„Acolo unde nu există proiect tehnic sau nu există autorizaţie de construire pur şi simplu nu se lucrează sau se lucrează anemic, la terasamente”, a precizat Ionuţ Ciurea, vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură, pentru digi24.ro.
Ministerul Fondurilor Europene estimează că lucrările se vor încheia abia după jumătatea lui 2018.
„Vorbim de un termen, 2018, maxim, luând în considerare toate riscurile, însă ne dorim cu toţii ca deschiderea traficului să se realizeze într-un termen cât mai scurt. Există întârzieri, evident. Posibilitatea prelungirii termenelor de finalizare prin acte adiţionale ţine de autoritatea contractantă, de CNADNR”, a declarat Ionuţ Micu, director general adjunct în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. (Z.U.)
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 iulie – Ziua Mondială a Creierului Ziua Mondială a Creierului se celebrează la nivel internațional la 22 iulie, această zi fiind sărbătorită prima dată în 2014. Potrivit site-ului www.wfneurology.org/world-brain-day-2016, Federația Mondială de Neurologie (WFN), inițiatorul acestui eveniment, atrage atenția asupra importanței pe care o au sănătatea creierului și prevenirea afecțiunilor neurologice și dedică ediția […]
De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie
De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie Clopotele din bisericile catolice bat în întreaga lume în fiecare zi, la ora 12.00. Acest lucru se întâmplă neîntrerupt de peste cinci sute de ani şi are o legătură directă […]
22 iulie 1946: A fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Pe 22 iulie 1946 a fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), instituţie specializată a Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva; funcţionează, efectiv, de la 7 aprilie 1948 (România este membru al OMS din 1948). OMS „Organizația Mondială a Sănătății” (sau WHO – acronimul […]