Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, autostrada Sebeș-Turda va fi finalizată abia în 2018

Paul Voicu - Primar 2020

Lucrările la autostrăzile în construcţie sunt mult întârziate iar şantierele pot rămâne deschise încă doi ani, deşi termenele din contracte spun altceva, se arată într-un document al Ministerului Fondurilor Europene citat de digi24.ro.

autostrada Sebes Turda Paraul Iovului 5 Lipsa avizelor, a autorizaţiilor sau pur şi simplu nepăsarea constructorilor şi a autorităţilor ţin şantierele pe loc. De exemplu, pentru autostrada Sebeş-Turda, la aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor autorizaţii de construcţie sunt pentru doar 12 din cei 70 de kilometri ai şoselei de mare viteză, potrivit datelor de la Transporturi.

ELIT

Anul acesta ar fi trebuit inaugurată autostrada Sebeş-Turda. În două luni ar fi trebuit să putem circula pe ultimii 29 de kilometri din această autostradă. Cum în calea șantierelor a stat, anul trecut, birocrația, lucrările nu sunt foarte avansate. Chiar dacă există porțiuni unde s-a turnat și asfalt.

Stadiul lucrărilor pe cei 29 de kilometri este de 40%. Pe primele două loturi nu s-a lucrat nici măcar atât. Lipsesc încă autorizaţiile de construcţie.

Mihail David - 2020

„Acolo unde nu există proiect tehnic sau nu există autorizaţie de construire pur şi simplu nu se lucrează sau se lucrează anemic, la terasamente”, a precizat Ionuţ Ciurea, vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură, pentru digi24.ro.

Ministerul Fondurilor Europene estimează că lucrările se vor încheia abia după jumătatea lui 2018.

„Vorbim de un termen, 2018, maxim, luând în considerare toate riscurile, însă ne dorim cu toţii ca deschiderea traficului să se realizeze într-un termen cât mai scurt. Există întârzieri, evident. Posibilitatea prelungirii termenelor de finalizare prin acte adiţionale ţine de autoritatea contractantă, de CNADNR”, a declarat Ionuţ Micu, director general adjunct în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Lucrul de mantuiala 14 ianuarie 2016 at 8:43

Multumim tovarasului VV PONTA si tovarasului IAON RUS!
Sa traiti bine!
Sa nu uitam si de trepadusul de N. S. NEAGA sub a carui obladuire s-a dus autostrada-n …ula calului!

suspect! 14 ianuarie 2016 at 10:18

Domnul Iohannis si domnul Ciolos au toate drumurile deschise,dar,…..cum se merge pas cu pas ,nu se poate mai repede!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...