Posturi plătite REGEȘTE la STAT, în județul Alba, cu circa 10.000 de lei lunar, pentru care nu se găsesc candidați

Posturi plătite REGEȘTE la stat, în județul Alba, cu circa 10.000 de lei lunar, pentru care nu se găsesc candidați

Aiud, Zlatna și Ocna Mureș caută, fără succes, să-și angajeze arhitecți-șefi. Zlatna și Aiud au dat, fiecare, cel puțin 5 anunțuri până acum.

Concursurile, organizate prin Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), nici măcar nu trec de faza depunerii dosarelor, întrucât nimeni nu se arată interesat să preia această funcție.

ELIT

Asta în ciuda faptului că  postul de arhitect-șef este remunerat, conform noii grile a salarizării cu sume care se apropie de 10.000 de lei lunar brut.

Chiar și așa, se pare că ceea ce face postul neatractiv este salariul, considerat mic în această breaslă, asocia t cu statutul de funcţionar public, care nu permite prestarea activităţii în afara serviciului.

Condițiile minime ce trebuie îndeplinite sunt: studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 5/7 ani; atestat emis de Registrul Urbaniştilor din România.

Principalele atribuții pentru un arhitect-șef sunt:

-urmăreşte întocmirea, avizarea şi aprobarea documentaţiilor de urbanism;

-fundamentează dezvoltarea complexă a teritoriului oraşului/municipiului;

-dezvoltă unele structuri funcţionale – spaţiale care să permită realizarea unui echilibru permanent între modul de valorificare a potenţialului natural şi economic şi protejarea acestora în corelare cu conceptul dezvoltării durabile a teritoriului;

-elaborează conceptul general al amenajării teritoriului oraşului\municipiului;

-asigură asistenţă de specialitate la lucrările comisiilor de specialitate ale Consiliului Local;

-urmăreşte respectarea legalităţii privind activitatea de afişaj şi reclamă;

-totodată, asigură recepţionarea lucrărilor de urbanism şi amenajarea teritoriului executate de institutele de proiectare la care au fost comandate de primărie;

-asigură respectarea legalităţii în actele şi avizele acordate în domeniul autorizaţiilor în construcţii, urbanism şi amenajarea teritoriului orașului/municipiului;

-verifică şi controlează modul de aplicare a hotărârilor consiliului local şi a dispoziţiilor primarului în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, luând măsuri de intrare în legalitate etc.

În lipsa arhitectului-șef, documentațiile de urbanism ale orașelor/municipiilor sunt avizate de ahitectul-șef al județului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...