Rămâi conectat

Ştirea zilei

Postul Sfintelor Paşti se… prelungeşte!

Publicat

în

Suntem siguri că toţi românii creştini s-au ostenit cu ajunări în perioada Postului Sfintelor Paşti, cu voie bună, pentru a se purifica fizic şi spiritual. Din nefericire, după această mare sărbătoare, una dintre cele mai importante ale lumii creştine, postul lor va… continua! Pe de-o parte din pricina cheltuielilor făcute în această perioadă, pentru că, trebuie să ştiţi, preţul mieilor pe piaţa românească este comparabil cu cel la care-l oferă producătorii români şi dincolo de graniţe. Atunci când îl oferă, deoarece, deşi au fost invitaţi să participe la o întâlnire în Turcia pentru perfectarea unui contract de export pentru ovine (în calitatea noastră de al treilea producător pe piaţa europeană, la egalitate cu Franţa!), onorabilii noştri reprezentanţi ai ministerului nu s-au ostenit să se deplaseze. Cică „să vină turcii la noi”! Prin urmare, marile contracte cu lumea musulmană (cei mai mari consumatori de carne de ovine) au fost încheiate de alte ţări precum Noua Zeelandă şi Spania. Iar în condiţiile acestea, fireşte, producătorii noştri cresc an de an preţul intern, iar exporturile noastre scad „graţie” eficienţei unor funcţionari guvernamentali, de altfel foarte bine plătiţi, care nu se îngrijorează pentru mielul de Paşti! Pentru că ei nu-l cumpără, fireşte, ci îl primesc sub formă de „peşcheş” din provincie, de la vreun amărât de producător sugrumat de taxe şi impozite…
Dar altele sunt motivele pentru care postul şi ajunările vor continua pentru români, iar ele rezidă din Strategia fiscal-bugetară pentru 2012-2014 a Guvernului României, document care prevede noi măsuri de austeritate. Astfel, pentru anii următori se intenţionează reducerea deficitului bugetar la 3% în 2012, la 2,4% în 2013 şi la 1,9% în 2014. Prin urmare, politica de cheltuieli pentru perioada 2012-2014 va fi în continuare una restrictivă, reducerile de deficit fiind atinse (dacă se vor atinge) prin continuarea reducerilor de personal, prin eliminarea plăţii celui de-al 13-lea salariu, a tichetelor de masă şi a primelor de vacanţă, pentru anul viitor făcându-se referire şi la „îngheţarea punctului de pensie”. Prin urmare, numărul de bugetari va fi redus de la 1,27 milioane la 1,24 de milioane. Cu alte cuvinte, vor continua disponibilizările de mărunţi funcţionari din teritoriu, de cadre medii şi personal administrativ din sănătate, de personal „inutil” din instituţiile de învăţământ (şi-aşa prost plătit), de bibliotecare etc. Ba chiar şi de poliţişti. Asta în timp ce „strategii” guvernamentali de la Bucureşti şi clienţii politici nu vor fi afectaţi deloc, cel mai recent exemplu din Ministerul Administraţiei şi Internelor fiind edificator în acest sens: în condiţiile în care în  teritoriu se limitează drastic câştigurile şi chiar se fac disponibilizări, în direcţiile centrale ale MAI se dau în continuare prime confidenţiale (sub forma „secretului de serviciu”) care ajung până la 70% din salariul celor „merituoşi”! Sindicatul poliţiştilor a sesizat în acest sens DNA, dar sunt slabe şanse ca lucrurile să se clarifice. Probabil ele se vor… clasifica!
În acest context, PNŢCD Alba atrage atenţia în modul cel mai serios că aceste măsuri de austeritate nu numai că vor continua, ci chiar se vor înăspri, iar ele vor avea ca efect cea mai drastică pauperizare a populaţiei de la venirea comuniştilor la putere şi până în prezent, adică din ultimii 70 de ani! Cu toate dramele ce vor rezulta din aceasta! Aşadar, atenţie! Noi nu acuzăm, ci solicităm clasei politice responsabilitate, iar administraţiei centrale şi locale, o cât mai eficientă şi echilibrată cheltuire a banului public.
Biroul de presă al PNŢCD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ| Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Publicat

în

Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Un prim cetățean român a fost diagnosticat cu variola maimuței. Este vorba despre un bărbat care trăiește în Marea Britanie și a fost diagnosticat în Grecia, acolo unde plecase în vacanță.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

Publicat

în

Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

În cursul zilei de ieri, 21 mai, președinta Ungariei, Novák Katalin, s-a pozat cu o bornă vopsită în culorile Ungariei de pe muntele Piatra Secuiului, în județul Alba.

Katalin Novak s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari.

Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie, Katalin Novak a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri.

CITEȘTE ȘI: Senatorul PSD Călin Matieș a pus o imagine înrămată cu Avram Iancu, la baza statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare

M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”. În prima parte a zilei, preşedinta Ungariei a participat, la Alba Iulia, la sărbătoarea dedicată marcării a 400 de ani de la înfiinţarea de către principele Bethlen Gabor, a Colegiului Reformat din oraş.

În Cetatea Alba Iulia a fost dezvelită şi o statuie a fostului principe al Transilvaniei. Într-un mesaj transmis de agenţia de presă Hirado, şefa statului maghiar îi dă şi o replică ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, care sancţionase o declaraţie anterioară a Katalinei Novak, potrivit căreia prioritatea ei este să reprezinte ”toţi maghiarii, indiferent dacă trăiesc înăuntrul sau în afara graniţelor”. „Potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat”, a reacţionat atunci MAE, printr-un comunicat. Katalin Novak a mai declarat că ”nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei, şi nici nu vom permite, niciodată, ca acesta să fie tăiat”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Bărbat din Alba, dat DISPĂRUT de familie, a fost găsit inconștient într-o grădină, de către un câine de salvare

Publicat

în

Polițiștii din Sebeș caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 21 mai 2022, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către un bărbat  din municipiu, cu privire la faptul că, în după amiaza zilei de 20 mai 2022, tatăl său, STRICAT  IOAN, de 84 de ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Bărbatul are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • 170 cm înălțime;
  • aproximativ 70 de kilograme;
  • păr alb, tuns scurt;
  • ochi albaștri;

La data plecării purta cu o bluză cu dungi orizontale, în colorile alb, negru și maro, pantaloni de trening de culoare neagră și pantofi de culoare neagră.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării bărbatului, iar acesta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

UPDATE: În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Sebeș, împreună cu jandarmii, bărbatul dispărut a fost identificat, într-o grădină situată pe raza municipiului Sebeș, cu ajutorul unui câine de căutare/salvare persoane din dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.
Acesta era conștient dar necooperant și a fost transportat, de o ambulanță, la spital, pentru îngrijiri medicale.

La examinarea sumară, pe corpul bărbatului nu au fost identificate urme de violență.
Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare