Rămâi conectat

Ştirea zilei

Postul Sfintelor Paşti se… prelungeşte!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Suntem siguri că toţi românii creştini s-au ostenit cu ajunări în perioada Postului Sfintelor Paşti, cu voie bună, pentru a se purifica fizic şi spiritual. Din nefericire, după această mare sărbătoare, una dintre cele mai importante ale lumii creştine, postul lor va… continua! Pe de-o parte din pricina cheltuielilor făcute în această perioadă, pentru că, trebuie să ştiţi, preţul mieilor pe piaţa românească este comparabil cu cel la care-l oferă producătorii români şi dincolo de graniţe. Atunci când îl oferă, deoarece, deşi au fost invitaţi să participe la o întâlnire în Turcia pentru perfectarea unui contract de export pentru ovine (în calitatea noastră de al treilea producător pe piaţa europeană, la egalitate cu Franţa!), onorabilii noştri reprezentanţi ai ministerului nu s-au ostenit să se deplaseze. Cică „să vină turcii la noi”! Prin urmare, marile contracte cu lumea musulmană (cei mai mari consumatori de carne de ovine) au fost încheiate de alte ţări precum Noua Zeelandă şi Spania. Iar în condiţiile acestea, fireşte, producătorii noştri cresc an de an preţul intern, iar exporturile noastre scad „graţie” eficienţei unor funcţionari guvernamentali, de altfel foarte bine plătiţi, care nu se îngrijorează pentru mielul de Paşti! Pentru că ei nu-l cumpără, fireşte, ci îl primesc sub formă de „peşcheş” din provincie, de la vreun amărât de producător sugrumat de taxe şi impozite…
Dar altele sunt motivele pentru care postul şi ajunările vor continua pentru români, iar ele rezidă din Strategia fiscal-bugetară pentru 2012-2014 a Guvernului României, document care prevede noi măsuri de austeritate. Astfel, pentru anii următori se intenţionează reducerea deficitului bugetar la 3% în 2012, la 2,4% în 2013 şi la 1,9% în 2014. Prin urmare, politica de cheltuieli pentru perioada 2012-2014 va fi în continuare una restrictivă, reducerile de deficit fiind atinse (dacă se vor atinge) prin continuarea reducerilor de personal, prin eliminarea plăţii celui de-al 13-lea salariu, a tichetelor de masă şi a primelor de vacanţă, pentru anul viitor făcându-se referire şi la „îngheţarea punctului de pensie”. Prin urmare, numărul de bugetari va fi redus de la 1,27 milioane la 1,24 de milioane. Cu alte cuvinte, vor continua disponibilizările de mărunţi funcţionari din teritoriu, de cadre medii şi personal administrativ din sănătate, de personal „inutil” din instituţiile de învăţământ (şi-aşa prost plătit), de bibliotecare etc. Ba chiar şi de poliţişti. Asta în timp ce „strategii” guvernamentali de la Bucureşti şi clienţii politici nu vor fi afectaţi deloc, cel mai recent exemplu din Ministerul Administraţiei şi Internelor fiind edificator în acest sens: în condiţiile în care în  teritoriu se limitează drastic câştigurile şi chiar se fac disponibilizări, în direcţiile centrale ale MAI se dau în continuare prime confidenţiale (sub forma „secretului de serviciu”) care ajung până la 70% din salariul celor „merituoşi”! Sindicatul poliţiştilor a sesizat în acest sens DNA, dar sunt slabe şanse ca lucrurile să se clarifice. Probabil ele se vor… clasifica!
În acest context, PNŢCD Alba atrage atenţia în modul cel mai serios că aceste măsuri de austeritate nu numai că vor continua, ci chiar se vor înăspri, iar ele vor avea ca efect cea mai drastică pauperizare a populaţiei de la venirea comuniştilor la putere şi până în prezent, adică din ultimii 70 de ani! Cu toate dramele ce vor rezulta din aceasta! Aşadar, atenţie! Noi nu acuzăm, ci solicităm clasei politice responsabilitate, iar administraţiei centrale şi locale, o cât mai eficientă şi echilibrată cheltuire a banului public.
Biroul de presă al PNŢCD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Mobilizare exemplară pentru familia de vârstnici din Apuseni: Pot trăi în condiții mai bune, în această perioadă dificilă a vieții lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare exemplară pentru familia de vârstnici din Apuseni, care acum pot trăi în condiții mai bune, în această perioadă dificilă a vieții lor. Zeci de voluntari, administrația locală, companii, oameni de afaceri, preoți, asistență socială, spitale și doctori au pus mână de la mână și au adus lumină în viața bătrâneilor.

”Sâmbătă s-a încheiat evenimentul umanitar organizat cu sprijinul CAR – Câmpeni pentru familia Bocioc din Bucium.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această familie a ajuns într-o situație dificilă din cauza vârstei înaintate, imobilității și a problemelor cu care se confruntă fiica lor.

Într-o lume atât de dinamică, uităm adesea că există persoane și familii întregi care nu pot ține pasul cu ritmul vieții moderne. La începutul evenimentului, ne-am simțit copleșiți de munca pe care trebuia să o facem în cele două zile. Cu toate acestea, pe parcurs, dinamica și determinarea doamnei Gombos de la CAR – Câmpeni au mobilizat zeci de voluntari, administrația locală, companii, oameni de afaceri, preoți, asistență socială, spitale și doctori.

Sâmbătă seara, am reușit să finalizăm și să punem la dispoziția familiei o casă transformată: văruită, dezinfectată, mobilată și echipată pentru o viață decentă. Acum, familia Bocioc poate să trăiască în condiții mai bune și să înceapă un nou capitol în această perioadă dificilă a vieții lor.

Vrem să mulțumim din suflet Spitalului Abrud, doctorilor de Familie, Neurologi și Psihiatri, Parohiei Bucium Poieni, Montana SA Câmpeni, Autocompany Montana – Câmpeni, Rivaly – Câmpeni, PSD – Câmpeni, întregii comunități și voluntarilor pentru sprijinul oferit. Ați demonstrat că, împreună, putem face diferența.

Mă înclin în fața fiecăruia dintre voi pentru modestia și omenia de care ați dat dovadă. Să continuăm să fim o comunitate unită și să aducem lumina în viața celor care au nevoie de ajutorul nostru! #SchimbămDestinul #Solidaritate #FamiliaBocioc

Pentru a continua astfel de acțiuni, avem nevoie de sprijin. Orice ajutor contează. Vă mulțumim!”, au transmis pe Facebook reprezentanții Asociației ”Apuseni Spirit”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Lae Cascadorul, concurent la un RENUMIT show de televiziune din România: Va executa o cascadorie împreună cu FIUL SĂU

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Lae Cascadorul, concurent la un RENUMIT show de televiziune din România: Va executa o cascadorie împreună cu FIUL SĂU

Lae Cascadorul pregătește o spectaculoasă apariție în emisiunea de succes „Românii au talent” de la postul de televiziune Pro TV. Cascadorul talentat și fiul său, care este și el concurent, se pregătesc pentru prima lor filmare, ce va avea loc pe 8 octombrie.

Locația aleasă pentru acest moment de excepție este București, Studiourile Kentauros Media din Ștefănești de Jos. Filmarea va avea loc seara, după ora 19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lae Cascadorul face o invitație deschisă tuturor prietenilor și colegilor din lumea cascadorilor, care sunt în apropiere și doresc să asiste la această premieră impresionantă. Este o ocazie unică de a vedea o cascada auto executată de un tată și fiu, promițând un spectacol plin de adrenalină și emoție.

Fanii emisiunii „Românii au talent” și iubitorii de acțiune și cascadorii sunt așteptați cu entuziasm să se alăture evenimentului și să susțină talentul și curajul acestor doi cascadori de excepție.

Lae Cascadorul sau Nicolae Dreghici, pe numele său, s-a născut pe data de 15 iunie 1952 în satul Oarda de Sus, într-o familie de oameni simpli.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Restaurarea Bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli”, a fostei Mănăstiri Cioara, din comuna Săliștea: Licitația de aproape 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Restaurarea Bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli”, a fostei Mănăstiri Cioara, din comuna Săliștea: Licitația de aproape 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Săliștea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unor lucrări de restaurare în cadrul proiectului „Restaurare Biserica de lemn „Sf. Arhangheli” a fostei Mănăstiri Cioara”. Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.876.403,80 lei, fără TVA.

Obiectivul general al prezentului proiect îl constituie Restaurarea Bisericii de lemn “Sf. Arhangheli Mihail si Gavril” Săliştea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivele specifice ale prezentului proiect sunt următoarele:

  • salvarea clădirii – aflată într-o stare avansată de degradare – prin consolidarea, conservarea, restaurarea şi reabilitarea volumetrica si funcţională a monumentului de interes naţional;
  • dezvoltarea potenţialului turistic al zonei prin introducerea în circuitul turistic al monumentului.

Pentru realizarea obiectivului propus s-a avut in vedere, adoptarea unor soluţii tehnologice cat mai simple si intervenţii cat mai reduse asupra construcţiei, monument istoric.

Lucrările de intervenţie la biserica vor fi precedate de o expertizare a stării picturii iconostasului si se vor desfasura sub supravegherea pictorului restaurator.

In baza concluziilor din Expertiza tehnica, starea tehnica a construcţiei este proasta si lucrările de consolidare propuse in documentaţia actuala, sunt strict necesare si urgente pentru a evita afectarea iremediabila a rezistentei si stabilitatii acesteia. Expertiza biologica indica deasemenea masurile ce se impun a se lua pentru a remedia degradările ce afecteaza actualmente biserica.

Criteriile determinante de intervenţie – pe lângă cele structurale sunt de ordin istoric si cu precădere arhitectural:

– refacerea fundaţiilor, prin realizarea unor fundaţii continue din beton, refacere socluri din piatra in sistem uscat;
– refacerea orizontalei cununii de talpă ce poartă cununile;
– remedierea ieşirilor din verticală a pereţilor
– refacerea îmbinărilor afectate ca urmare a tasării inegale;
– înlocuirea cununilor cu rezistenţă mecanică compromisă, mai cu seamă în partea de jos a monumentului în relaţia cu cununa de talpă;
– consolidarea prin înlocuire a elementelor degradate ale bolţilor peste naos si altar
– revizuirea componentelor structurii de şarpantă şi a turnului si inlocuirea elementelor degradate;
– înlocuirea integrală a învelitoarei din şindrilă, refacere la patru rânduri;
– tratament antifungic pentru lemn la pardoseala, cununi, şarpantă şi invelitoare;
– revizuirea pardoselii cu păstrarea soluţiei originale si inlocuirea elementelor degradate si crearea canalului perimetral de aerare a tălpilor;
– reparaţii la tencuielile interioare cu mortar de var pe trestie
– repararea tamplariei originale sau refacerea ei după model
– tratament de ignifugare a şarpantei şi a invelitorii la interiorul acesteia;
– iluminat arhitectural interior si exterior;
– instalaţie de paratrăznet care să corespundă normelor în vigoare
– sistematizare verticala, trotuar perimetral si alee de acces din lespezi de piatră pe pat de nisip şi balast de la drumul de acces şi pînă la intrarea în biserică;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare