Poşta Română anunță disponibilizări de personal

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Volumul de prestaţii poştale în scădere determină reducerea necesarului de forţă de muncă în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română

“Scăderea volumului de prestaţii poştale la nivel naţional şi internaţional determină reducerea necesarului de forţă de muncă. Cea mai recentă normare efectuată în cadrul Poştei Române, cu acordul scris al Sindicatelor, a inclus verificarea şi actualizarea datelor de trafic şi a volumului de prestaţii poştale și a indicat o serie de diferenţe semnificative faţă de volumul de muncă estimat acum patru ani. Conducerea Poştei Române, de comun acord cu salariaţii, caută soluţii pentru a păstra echilibrul între drepturile salariale şi volumul real de activitate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Conducerea Companiei Naţionale Poşta Română a încheiat cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) în luna septembrie 2012 un acord ce prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normării efectuate în anul 2011. În data de 15 octombrie 2012,conducerea Poştei Române şi sindicatul au convenit, de comun acord, culegerea datelor de trafic aferente lunilor septembrie şi octombrie 2012, în vederea estimării necesarului de personal de exploatare poştală precum şi pentru gradarea agenţiilor poştale.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul normării realizate, faţă de ultimele date existente (din anul 2009), s-au constatat o serie de diferenţe majore la nivelul distanţelor parcurse zilnic de către agenţii și factorii poştali. De exemplu, în mediul rural, în urma verificării datelor pentru 2.642 de agenţii poştale totalul real al distanţelor parcurse a fost de 39.341,77 km, comparativ cu valoarea de 61.330,37 km, luată în calcul în anul 2009.Faţă de numărul real de kilometri au fost raportaţi în plus 21.988,60 km. Distanţele parcurse de agenţii şi factorii poştali au o pondere însemnată în stabilirea timpului de lucru şi a necesarului de forţă de muncă în Poşta Română.

Având în vedere diferenţele semnificative faţă de valorile reale cu privire la distanţele parcurse şi corelându-le cu scăderea numărului de prestaţii poştale, conducerea Poştei Române, de comun acord cu salariaţii, caută soluţii pentru a păstra echilibrul între drepturile salariale şi volumul real de activitate.

Conducerea Poştei Române a luat decizia ca începând cu acest an, evaluarea şi cuantificarea datelor de trafic și a volumului de prestaţii poştale să se realizeze periodic, de două ori pe an. Astfel, se va îmbunătăţi nivelul calitativ şi eficienţa serviciilor poştale, optimizând activitatea companiei”, se arată într-un comunicat remis ieri presei de Compania Naţionale Poşta Română.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136