Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Porumbul dulce de Mihalț cucerește din ce în ce mai mulți pofticioși. Ce beneficii aduce, față de cel tradițional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Porumbul dulce de Mihalț cucerește din ce în ce mai mulți pofticioși. Ce beneficii aduce, față de cel tradițional

Cultură apărută destul de recent în România, preferată de fermieri datorită randamentului mai mare al producţiei, dar şi a creşterii mai rapide, porumbul zaharat este un soi din care se poate extrage zahăr şi care se cultivă numai vara.

Spre deosebire de porumbul traditional, porumbul dulce este destinat doar consumului alimentar, ştiuleții de fiert fiind la mare căutare începând din iulie şi până toamna târziu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Gustul dulceag şi textura fragedă a boabelor de culoare galbenă fac din acest tip de porumb gustarea preferată a românilor, cele mai populare moduri de preparare fiind fierberea şi coacerea pe grătar.

Porumbul dulce pentru fiert este o afacere profitabilă pentru locuitorii din Mihalț, localitate cunoscută şi pentru culturile însemnate de cartof şi varză. Mihai Bedelean este unul dintre producătorii din această localitate de pe malul stâng al Târnavei care obţine producţii importante de porumb dulce, dar şi de varză şi cartofi. Un rol foarte important îl are calitatea seminţelor semănate.

Dacă şi solul este fertil, iar vremea prielnică, atunci sunt îndeplinite toate condiţiile pentru o recoltă bogată. În cazul porumbului dulce, se seamănă în ture succesive pentru a avea o producţie eşalonată şi se culege în “faza de lapte”, înainte ca învelişul boabelor să devină tare.

Porumbul are calităţi nutritive deosebite, fiind compus din fibre, vitamine, antioxidanţi şi de ponderi moderate de minerale.

Porumbul este una dintre cele mai bune surse de fibre, deoarece 100 g boabe oferă 2 g sau 5% din cerinţa zilnică de fibre dietetice.

Porumbul dulce conţine mai puţin gluten decât restul cerealelor, ca atare poate fi folosit în siguranţă de către persoanele care suferă de boala celiacă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea