Rămâi conectat

Politică Administrație

Portal de informare privind potenţialul investiţional şi dezvoltare economică a municipiului Alba Iulia, un proiect al administraţiei locale şi al UAB

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potenţialul economic al municipiului Alba Iulia este unul însemnat. Însă are nevoie de a fi cunoscut atât în ţară cât şi în străinătate, pentru a putea atrage investitori strategici care să participe la dezvoltarea acestuia. Parteneriatul public-privat la nivelul municipiului Alba Iulia de punere în valoare a Cetăţii Alba Carolina este deja un exemplu de bune practici la nivel naţional care a dus la dezvoltarea turismului în municipiu reşedinţă de judeţ.

Primăria Alba Iulia doreşte să meargă mai departe în dezvoltarea economică a oraşului. Astfel, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor dezbate şi supune aprobării vineri, 26 iulie,  încheierea unui parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în vederea realizării unui portal de business profesionist de către un colectiv de studenţi ai universităţii care să promoveze municipiul Alba Iulia ca zonă atractivă pentru investitori.

Principalul scop al acordului care urmează să fie votat de consilierii locali este de a stabili un parteneriat durabil între Municipiul Alba Iulia şi Universitatea 1 Decembrie 1918, care să contribuie la implementarea unui proiect de marketing online al potenţialului economic existent la nivelulul municipiului, în vederea dezvoltării durabile a comunităţii locale, care să promoveze la nivel naţional şi internaţional municipiul ca destinaţie de afaceri.

Potrivit raportului de specialitate, acest parteneriat îşi propune să valorifice resursa umană din mediul universitar, astfel încât beneficiile să se resimtă atât la nivelul Municipalităţii Alba Iulia şi a Universităţii 1 Decembrie A1918 Alba Iulia dar şi la nivelul dezvoltării personale şi profesionale a studenţilor care vor fi implicaţi în proiectul de marketing online al potenţialului economic al oraşului.

„De asemenea, proiectul stimulează cetăţenia activă europeană şi activităţile de voluntariat în folosul societăţii ca valoare adăugată a dezvoltării Municipiului Alba Iulia pe termen mediu şi lung”, se mai arată în raportul de specialitate.

Dacă acest proiect va fi aprobat, Primăria Alba Iulia va trebui să aloce din bugetul local până la 2000 de euro pentru traducerea portalului în trei limbi diferite  şi până la 5000 de euro pentru cheltuielile organizate de întâlniri, colectări date.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea