Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PONTA, despre taxarea de către ANAF a mii de copii: Vreau să ştiu pe cine sancţionăm şi cum facem să nu se mai întâmple asemenea prostii. Ce spune FISCUL

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pontaScandalul  legat de somaţiile de plată inexplicabile  primite  de peste 40.000 de locuitori de la ANAF, izbucnit marţi în judeţul Alba, dar şi în Argeş,  a ajuns la urechile premierului Victor Ponta.

Acesta a cerut „desţelenirea inadvertenelor” din legislaţia fiscală, în condiţiile în care mii de copii din aceste 2 judeţe au primit de la ANAF înştiinţări să achite contribuţiile la asigurările de sănătate. „Sunt prioritare debirocratizarea şi desţelenirea inadvertentelor, ca să nu spun prostiilor din legislaţie. Îmi cer scuze şi îmi pare rău când am văzut că s-a trimis la copii să plătească taxe pentru alocaţie”, a spus Ponta, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Acesta a precizat că ministrul finanţelor şi şeful ANAF au rezolvat această situaţie, însă cineva trebuie sancţionat. „Vreau să ştiu şi pe cine sancţionam şi cum îndreptam să nu se mai întâmple în viitor asemenea prostii, să trimitem la copii să plătească nu ştiu ce bani din alocaţie”, a mai spus Ponta.

Aproape 11.000 de copii din Argeş sunt buni de plată, după ce au primit de la ANAF înştiinţări să achite contribuţiile la asigurările de sănătate, potrivit unei ştiri difuzate de TVR. O premieră pentru alocaţiile primite de la stat. Fiecare copil trebuie să dea înapoi 39 din cei 42 de lei pe care îi primeşte drept alocaţie. Şi în judeţul Alba situaţia este similară.

Fiscul argeşean consideră că alocaţiile copiilor sunt venituri, aşa că trebuie să plătească şi contribuţii la asigurările de sănătate. Reprezentanţi ai ANAF au spus pentru HotNews.ro că cercetează în acest moment situaţia.

Potrivit Fiscului, ar fi vorba de o eroare a softului care generează aceste înştiinţări şi că deocamdată nu au fost sesizate situaţii similare în alte judeţe.

Potrivit legii, minorii sunt asiguraţi gratuit în sistemul de sănătate. Statul a trecut, însă, la impozitarea alocaţiilor şi le cere copiilor aproape toţi banii înapoi.

Sursa:hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea