Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Pomponio SA lasă bugetul Albei cu buza umflată şi se mută în Hunedoara

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judeţul Alba pierde zeci de milioane de euro impozit

Pomponio SA, una dintre cele mai puternice firme de construcţii din Transilvania, construcţii de drumuri şi poduri, civile şi industriale, producător de betoane, prefabricate din beton şi contrucţii metalice, a luat decizia să-şi mute sediul social în judeţul Hunedoara şi să păstreze în Alba doar puncte de lucru. Alba pierde astfel unul dintre cei mai importanţi contribuabili la bugetul local, cu o cifră de afaceri estimată la nivelul anului 2010 la 48,7 milioane lei şi care dă de lucru unui număr de peste 300 de angajaţi în mai multe judeţe ale ţării.
Cel mai probabil omul de afaceri italian Luca Anversa a luat această decizie din cauza mediului de afaceri neprietenos, ostil chiar, care s-a dovedit a fi Alba pentru interesele sale de afaceri, cu toate că, până în 2009, firma sa a fost una foarte apropiată de factorii de decizie din judeţ. La această oră, după scandalurile în care a fost implicat Luca Anversa, firma pe care multă lume o credea în pericol a reuşit să se dezvolte la un nivel la care nu a mai fost niciodată, în toată Transilvania, cu precădere în judeţele Cluj, Hunedoara sau Sibiu, obţinând contracte publice şi private de zeci sau chiar sute de milioane de euro.
Compania administrată de omul de afaceri italian Luca Anversa s-a regăsit ani de-a rândul pe primele cinci locuri în clasamentele generale întocmite de Camera de Comerţ Alba şi Consiliul Judeţean Alba din punct de vedere al aportului la bugetul judeţului şi al creării locurilor de muncă. Recent, Luca Anversa a vrut să cumpere inclusiv pachetul majoritar al Proiect Alba SA, fostul Institut de Proiectări al judeţului, care se află în probleme financiare foarte mari însă nu a putut ajunge la o inţelegere cu acţionarii referitor la managementul societăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea