Rămâi conectat

Curier Județean

Pompierii din Alba sunt la datorie pentru desfășurarea în condiții de siguranță a procesului electoral

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba a efectuat, în această perioadă, acțiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare din acest an.

autospeciala ISU Alba (2)Inspectorii de prevenire au efectuat 357 verificări la obiectivele în care sunt organizate cele 440 secții de votare, fiind înlăturate în mod operativ peste 98 nereguli din cele 434 constatate. Disfuncționalitățile identificate în teren prin încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancționate cu 221 de avertismente și cu 1 amendă, în cuantum de 500 lei.

De asemenea, premergător zilei de votare, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secțiilor de votare, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.

Principalele aspectele avute în atenție de către inspectorii de prevenire au urmărit:

– Amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea căilor de acces sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral; Dispunerea acestora fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori);

– Evitarea obstrucționării căilor de acces, prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare;

– Marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile;

– Menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.).

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat acţiuni de recunoaştere în teren la toate amplasamentele unde vor funcționa secții de votare.

Totodată, la nivel local au fost derulate acțiuni de informare a cetățenilor cu drept de vot asupra recomandărilor promovate în cadrul Campaniei „Alege să fii corect”, derulată de către Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba va suplimenta efectivele care să asigure măsurile de pază și protecție, precum și de prevenire a situațiilor de urgență pe parcursul procesului electoral, astfel încât exercitarea dreptului la vot să se desfășoare în depline condiții de siguranță.

Astfel, premergător și pe timpul zilei de vot, peste 202 pompieri vor asigura paza la 202 secții de votare, iar pentru intervenția la eventualele situații de urgență aproximativ 80 sunt pregătiți să asigure, zilnic, misiunile de răspuns.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea