Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pompierii Militari au executat 139 de misiuni în minivacanța de Crăciun: Acordarea de prim ajutor, accidente și incendii printre acțiuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pompierii Militari au executat 139 de misiuni în minivacanța de Crăciun: Acordarea de prim ajutor, accidente și incendii printre acțiuni

În perioada minivacanței prilejuite de sărbătorirea Nașterii Domnului, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au executat 139 misiuni.

Cele mai multe dintre acestea au vizat acordarea primului ajutor medical calificat, stingerea incendiilor și asigurarea măsurilor PSI la accidente rutiere, după cum urmează:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

7 incendii;
5 accidente rutiere;
122 misiuni SMURD pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital a persoanelor rănite sau cu probleme medicale grave.
De asemenea, echipajele ISU ALBA au intervenit și în alte 5 situații, precum îndepărtarea zăpezii de pe un acoperiș cu risc de prăbușire, arderi necontrolate sau misiuni de recunoaștere.

Dintre misiunile efectuate de pompierii militari în sfârșitul de săptămână ce tocmai a trecut, reamintim următoarele:

Incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Mănărade. Au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Blaj cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. A ars o anexă gospodărească (șură) pe o suprafață de aproximativ 200 m.p. Proprietarul anexei a suferit arsuri de gradul I și II pe aproximativ 6% din suprafața corpului, fiind asistat medical de către echipajul SMURD. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca un scurtcircuit la instalația electrică.

Citește și: Doliu pentru pompierii din județul Alba: Fostul șef al SVSU Cugir a încetat din viață. Mesajul ISU Alba

Incendiu la o terasă și o anexă în municipiul Sebeș, pe o suprafață de aproximativ 20 m.p. Au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Sebeș cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj de prim ajutor. Datorită intervenției prompte și rapide a pompierilor militari, s-a reușit localizarea și lichidarea incendiului la scurt timp după sosirea acestora la locul intervenției. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca un scurtcircuit la instalația electrică. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Accident rutier pe DN B1, în dreptul localității Mihalț. La locul intervenției au fost alocate: 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 ambulanță SMURD și 3 ambulanțe SAJ. La sosirea forțelor de intervenție la locul accidentului, toate persoanele erau ieșite din autoturisme. Din accident au rezultat 3 victime, care au fost transportate la UPU Alba de către echipajele medicale prezente la locul producerii accidentului.

Incendiu la o anexă de lemn în municipiul Alba Iulia – zona Parcului Dendrologic. Au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Alba Iulia cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Suprafața anexei afectate de incendiu a fost de aproximativ 15 m.p., iar în urma acestuia nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca efectul termic al unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea