Rămâi conectat

Actualitate

Polițiștii reiau protestele! Cer salarii decente și să li se respecte drepturile legale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Federația Sindicatelor Naționale al Politistilor și Personalului Contractual din România a solicitat Primăriei București aprobarea desfașurarii unui miting de protest, în perioada 07-11 iulie 2014, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, la care vor participa circa 200 de persoane/zi, se arata intr-un comunicat al sindicatului postat pe site-ul oficial.

proteste-politistiNemulțumirile politistilor sunt legate de noile norme de salarizare instituite prin aplicarea ordonantei de guvern 37/2014 privind salarizarea personalului și de „aplicarea deficitară a ordinului MAI nr. 51/2014 privind decontarea drepturilor de transport la si de la locul de munca si neacordarea sporului pentru munca de noapte unor categorii de politisti”. Sindicatele polițiștilor acuză de asemenea tergiversarea elaborării proiectului statutului politistului.

O măsură recentă care vine ân întâmpinarea solicitărilor polițiștilor se referă la aprobarea de către Guvern a unei ordonanțe care prevede ca militarii, politistii si ceilalti angajati din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala vor putea fi platiti, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal si de sarbatorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de baza, proportional cu timpul efectiv lucrat in zilele respective, in cazul neacordarii de timp liber corespunzator.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea