Ziarul Unirea
 

Polițiștii, militarii și personalul civil din MAI beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1450 de lei

Angajații Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1450 de lei, informează un comunicat al MAI.

În conformitate cu Legea nr. 80 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, în acest an, poliţiştilor, militarilor şi personalului civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiază în perioada concediului de odihnă în unităţi turistice aflate pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută de reglementările legale.

Cuantumul sumelor decontate nu va fi luat în calcul la determinarea procentului prevăzut la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, referitor la limitarea sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor şi a altor drepturi acordate de fiecare ordonator de credite.

Soluția decontării a fost necesară întrucât din cauza regulilor de protecție a datelor cu caracter personal și a celor instituționale cu privire la angajații din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, așa cum este prevăzut pentru celelalte categorii bugetare.

MAI are deja prevăzute sumele necesare decontării cheltuielilor efectuate pentru concediile de odihnă în rețeaua națională de turism, în bugetul aferent anului 2018.

Totodată, personalul MAI va beneficia de prevederile Legii concediului paternal nr. 210/1999. Până acum, angajaților MAI nu li se acorda concediul paternal deoarece Legea 210/1999 făcea referire strictă la personalul asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

De asemenea, prin Legea nr. 80 din 28 martie 2018 a fost eliminată restricţia instituită de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017, care prevedea că instituţiilor şi autorităţilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, li se interzice achiziţionarea de autoturisme şi mobilier.

Ministerul Afacerilor Interne va achiziționa anul acesta autospeciale în valoare de 120 de milioane de lei pentru structurile sale operative.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

Costelis 1 aprilie 2018 at 20:21

Guvernul tratează bine paraziții cate il susțin! !

Tactu’ 1 aprilie 2018 at 22:35

Mă-ta știe că stai pe net?

Dn 2 aprilie 2018 at 6:43

Eu ce sa îți fac dacă ți-ai băut cerneala.

Eu 2 aprilie 2018 at 10:25

Amandoi comentatorilor la misto sunteti bugetari si probabil datorita competentelor f mari;nu?!? Datorita super calificarii voastre inca trebuie duse hartii de la un ghiseu la altul,cavoi nu stiti da un e mail,dar da,va intelegem,noi am beut cerneala pe cand voi ati dus o impreuna cu pliculete si nepotismele de rigoare…si asa acum stati in birouri si comentati,averi timp…Lol

Tu 2 aprilie 2018 at 18:09

Probabil suntem acolo din simplu motiv ca pentru tine limba română este o limbă străină

persoana civila 2 aprilie 2018 at 8:35

Mie nu mi se pare corect si nici normal ca personalul civil din armata politie , pompieri etc….sa beneficieze de toate drepturlle si avantajele pe care le are ( justificate in mare parte) personalul operativ , respectiv norma de hrana , tot felul de sporuri : de periculozitate de dizpozitiv, etc, …. pai o femeie de servici sau un electrician sau un instalator,contabil… etc.. ar trebui sa fie platiti la fel indiferent ca lucreaza intr-o scoala, la eon gaz , la electrica la armata, politie, etc……..

Dn 2 aprilie 2018 at 17:09

Eu sunt personal civil într-o anumită structura dar ști care este încadrarea mea? Dacă îți arat contractul meu de munca o sa râzi.Dups 32 de ani de serviciu am 933 de lei plus unele tâmpenii pe care le enumeri. Dar multe nu îți spun că este confidențial Nu credeți tot ce va arunca presa. Dacă o sa îmi deconteze concediul te invit cu mine sa îi cheltuim.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...