Rămâi conectat

Curier Județean

Polițiștii din Alba, la datorie în weekend: Vor asigura ordinea publică la manifestările desfășurate în județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii din Alba, la datorie în weekend: Vor asigura ordinea publică la manifestările desfășurate în județ

Polițiștii din Alba vor participa, alături de celelalte forțe cu atribuții în domeniul ordinii publice, la manifestările desfășurate în acest sfârșit de săptămână în județ.

În perioada 18- 20 august 2023, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Sebeșului- “Armonii în Sebeș”, Zilelor Orașului Zlatna și Târgul Lemnarilor din Munții Apuseni, Inspectoratul de Poliție Județean Alba va asigura dispozitive de ordine publică formate din peste 70 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale, investigarea a criminalității economice și criminalistic.

Vor fi urmărite, în principal, prevenirea si combaterea faptelor de natură penală sau contravențională, menținerea climatului de siguranță publică, respectarea regulilor generale de comerț, prevenirea și combaterea oricăror activități ilicite și luarea măsurilor legale împotriva celor care, profitând de zonele aglomerate comit furturi din buzunare sau din locuri amenajate pentru depozitarea și valorificarea produselor.

Totodată, polițiștii vor fi prezenți, alături de jandarmi, în zonele în care vor avea loc activități cultural – artistice, astfel încât acestea să se desfășoare în mod normal, fără evenimente negative.

Polițiștii rutieri vor acționa, pe toate traseele de deplasare către municipiul Sebeș, orașul Zlatna și comuna Horea, pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, dar și pentru depistarea celor care pun în pericol siguranța traficului rutier și conduc autovehicule sub influenta băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise precum și a celor care conduc cu viteză excesivă.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Alba vine în întimpinarea participanților la aceste manifestări cu câteva recomandări:

• Supravegheați în permanență bunurile pe care le aveți asupra dumneavoastră;
• Pentru a preveni furturile din autoturisme, parcați-le în locurile special amenajate și asigurați portierele!
• Nu vă lăsați copiii nesupravegheați și încurajați-i să apeleze la polițiști ori de câte ori au nevoie!
• Evitați consumul excesiv de alcool și stările conflictuale și nu conduceți autovehicule după ce ați consumat alcool!
• Evitaţi portul şi deţinerea de cuţite, şişuri, pumnale sau alte obiecte înţepătoare – sentimentul relativ de siguranţă pe care îl generează vă poate transforma în anumite împrejurări, în autorii unor fapte violente;
• Fiți prudenți în trafic, respectați regulile de circulație și indicațiile polițiștilor aflați în trafic!
• În caz de nevoie, sunați la 112!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi

Bera Larisa

Publicat

în

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi Băile Sărate de la Ocna Mureș au înregistrat un nou record ce turiști, datorită deschiderii piscinelor exterioare. Peste 2.300 de persoane au ales să își petreacă finalul de weekend la băile din oraș. Tot mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea