Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Polițiștii din Alba, la datorie, de Ziua Naţională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba vor fi la datorie, pe toată perioada minivacanţei prilejuită de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Peste 220 de poliţişti vor participa la misiunea de menţinere a siguranţei publice cu ocazia manifestărilor publice prilejuite de aniversarea celor 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.  

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile în care urmează să se desfăşoare manifestări publice şi în special în municipiul Alba Iulia.

În acest sens, vineri, 1 Decembrie a.c., pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona cu 226 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi 98 de mijloace auto, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică şi care, alături de jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă, vor asigura menţinerea ordinii şi liniştii publice şi îi vor sprijini pe cetăţeni.

Pe căile de acces din zona de desfăşurare a manifestărilor, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, va fi asigurată prezenţa activă a peste 50 de poliţişti rutieri, pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal si pentru restricţionarea ori devierea circulaţiei;

Aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Peste 120 de poliţişti de ordine publică, împreună cu poliţiştii de investigaţii criminale, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracționalității stradale, iar poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă;

Totodată, în Alba Iulia, Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba, va participa, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, la parada militară, cu 19 poliţişti şi 6 autospeciale din dotarea formaţiunilor de poliţiei rutieră, ordine publică, acţiuni speciale şi criminalistic.

În vedere asigurării unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Naţională a României, inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor.

Cetăţenii ce vor participa la manifestările publice din Alba Iulia, prilejuite de Sărbătorirea Zilei Naţionale a României, sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

În data de 30 noiembrie între orele 12.00 – 15.00, pe durate desfășurării antrenamentului general pentru parada de 1 Decembrie, circulaţia rutieră va fi restricţionată, în Alba Iulia, pe următoare străzi:

B-dul Încoronării intersecţie cu str. Octavian Goga şi str. Tache Ionescu;

B-dul 1 Decembrie 1918;

B-dul Horea intersecţie cu Calea Moţilor;

Strada Cloşca;

În 1 Decembrie, circulaţia rutieră va fi restricţionată după cum urmează:

Între orele 08.30 – 09.45, pe următoarele străzi:

– B-dul Ferdinand I

– Str. I.I. C. Brătianu

– Str. Ardealului

– Strada Mihai Viteazul intersecție cu strada Lucian Blaga și strada Nicolaie Titulescu

– Str. București intersecție cu strada Tribunalului

Între orele 12.00 – 14.30 :

– B-dul Încoronării intersecţie cu strada Octavian Goga si strada Tache Ionescu

– B-dul Horea intersecție cu Calea Moților;

– Strada Cloșca;

Tot vineri, între orele 08.00 – 23.00, circulația rutieră va fi restricționată pe:

B-dul 1 Decembrie 1918, intersecţie cu străzile Vasile Goldiş şi strada Cloşca;

Străzile Crișan, Aurel Vlaicu și Nicolae Iorga, cu excepția autovehiculelor aparţinând riveranilor, organizatorilor şi oficialităţilor;

”Dorim tuturor o minivacanţă liniştită! La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!”, transmite IPJ Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea