Rămâi conectat

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2023: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2023: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe și de Paștele Catolic. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră pe principalele drumuri pe care se preconizează creșteri ale valorilor de trafic.

În perioada 07 – 10 aprilie 2023, polițiștii din județul Alba vor intensifica acțiunile ce vizează prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor.

Astfel, zilnic, peste 180 de polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalității economice alături de polițiști din alte structuri, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, precum și în proximitatea lăcașurilor de cult sau de desfășurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Citește și: Mesaje de Paste fericit 2023. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

În activitățile de patrulare vor fi folosite, zilnic, în medie, 90 de mijloace auto.

În Noaptea de Înviere vor fi intensificate activităţile de patrulare şi se va acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi prevenirea evenimentelor negative.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Citește și: Mesaje de Florii 2023. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum și în zona lăcașelor de cult religios, polițiștii de la rutieră vor acționa pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, iar 13 aparate radar vor acționa zilnic, la capacitate maximă.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, le recomandăm cetățenilor să nu consume, în exces, băuturi alcoolice, întrucât comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool, să nu răspundă cu violență la provocări și să încerce să evite conflictele.

Citește și: Programul magazinelor de Paște 2023, din Alba. Când vor fi deschise supermarket-urile în perioada sărbătorilor

Totodată, recomandăm să nu anunțe, pe rețelele de socializare, plecarea de acasă și să își ia măsuri de protejare a locuinței.

Dacă se vor afla în zone aglomerate, să fie atenți la bunurile personale și să își supravegheze atent copiii, iar, în caz de urgență, să apeleze la 112!

Le dorim tuturor cetățenilor să petreacă în liniște și siguranță și să se bucure, pe deplin, de această perioadă!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi

Bera Larisa

Publicat

în

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi Băile Sărate de la Ocna Mureș au înregistrat un nou record ce turiști, datorită deschiderii piscinelor exterioare. Peste 2.300 de persoane au ales să își petreacă finalul de weekend la băile din oraș. Tot mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea